• Lägg oliver av god kvalitet i en skål. Gärna både svarta och gröna, stora och små. Tillsätt tunt skivad vitlök, repad färsk timjan och/eller färsk hackad rosmarin. Lägg också ner ett par breda skalstrimlor av ekologisk citron eller apelsin (går lätt att fixa med en potatisskalare). Ringla över en aning olivolja och vänd runt. Toppa med en rosmarinkvist eller blommande timjan.

  • En pizzaliknande provensalsk historia med omsorgsfullt stekt lök, sardeller och svarta oliver. Passar perfekt att skära i bitar och servera som välkomstplock.

  • Enkelt och gott i zucchinitider! Vackert med blommande timjan på toppen.

  • Lättlagad färskost är toppen att ha i sommarköket, och den hade vi med också i förra säsongen av Sommarmat med Bergenströms. Färskosten passar till rostat lantbröd, matiga sallader, vid sidan av grillat, till ugnsrostade grönsaker och mycket mer. Och den är ett billigt alternativ på buffébordet.

  • Enkelt sätt att tillaga korv av riktigt god kvalitet. Vi brukar välja färsk chorizo och färsk lammkorv av typen merguez som vi lagar på enkelt vis i ugnen och sedan skär i bitar.

  • Vi dukar ofta upp ett dessertplock med fin frukt i säsong, god choklad och gärna en kaka eller två. Till vår sommarfest i år blev det melon i bitar, körsbär och en skål med hösthallon. Till det en ljuvligt god pekanpaj skuren i små rutor och Annas pudrade citronrutor (från vårt program om Salvia).

  • Vackert cerisefärgad rödbetsdip med grekisk inspiration. En läcker liten smårätt bland andra, eller att servera på egen hand med lantbröd och goda oliver…

  • Vi gör ofta små rårakor med både riven potatis, rivna rödbetor och lite morot som vi smaksätter med spiskummin och steker i smör och olivolja. Vid serveringen toppar vi rårakorna med en enkel linssallad, färsk koriander och smulad feta.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista