Petters och Lottas jul

Här bjuder vi på Petters och Lottas jul, en orgie och ett frossande i julstämning.
Dessutom Nissenytt varje dag ända fram till julafton.

 • Vi knyter inte ihop säcken utan vi öppnar den och delar ut årets sista julklappar. Lotta får ett paket och Petter får ett han med. Från Nordpolen avslutas nyheterna med bekymrande besked från skärgården.

 • Två säsongsbetonade danskättlingar får vara med idag för att ge utlopp för Petters och Lottas vilja att dra ordvitsar. Från Nordpolen rapporteras att kommunalrådet i Söderköping hamnat i blåsväder.

 • Grälsjuka som vi är ger vi oss in i debatträsket igen. Denna gång om det som Lotta tycker är det viktigaste av allt, maten. Inget julbord utan senap, menar Petter. Ingen jul utan Jansons frestelse kontrar Lotta.

 • Tycker ni också att det värsta som finns är människor som inte bländar av helljuset när man får mötande trafik? Det verkar vara ett stort problem, så stort att Trafikverket skickat en sång till oss för att få bukt med problemet. Vi tar oss an uppgiften, fyrstämmigt.

 • Idag blir det lite dålig stämning i julstudion när vi delar ut julklappar. Det är kommunalråden i Kinda Pia Tingvall och Anders Ljung som byter klappar.

 • Hög tid att dela ut lite julklappar. Idag är det Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok (C) som får tidig påhälsning av den röde mannen, faktiskt i dubbel bemärkelse. Och från Nordpolen rapporteras bekymrande nyheter för alla finska nissar samt ett glädjande svar på en uråldrig fråga.

 • Idag om julsångernas julsång, Adolphe Adams julsång, O helga natt. Sången som ingen svensk artist som spelar in en julskiva vågar välja bort. Och tonen, den höga på slutet. Vem tar den allra bäst? Jussi, Tommy, Carola, Loa eller någon helt annan?

 • Inte en, utan två Karl-Bertil Jonsson är med och julmyser idag. Petter undrar om de ska ha ett fikon men de avböjer. Från Nordpolen rapporteras att en eftersökt brottsling fortfarande gäckar Tomtegendermeriet.

 • Vad vore julen utan musiken? Näe just det, knappt något alls. Så idag funderar vi på vilken av julens alla sånger som egentligen är bäst. Som vanligt har vi svårt att komma överens. Vi behöver er hjälp idag igen.

  Vilken är bästa julsången?

 • Idag blir det lite dålig stämning i julstudion. Vi kan inte komma överens om vad som faktiskt är det allra bästa tv-programmet under julhelgen. Det enda vi var överens om var att det inte är Ivanhoe. Så kära lyssnare vad tycker du? Petters förslag eller Lottas?

  Vilket julprogram är bäst?

 • Idag är vi på vårt allra givmildaste och otåligaste humör. Vi har massor av julklappar under granen men vem orkar vänta ända till julafton? Inte vi i alla fall så idag delar vi ut julklappar till behövande från sportens värld och Lotta introduerar er till några nya vintersporter också.

 • Trött på att julen går i samma gamla invanda fotspår. Idag gör vi en internationell utblick i jakt på nya fräscha julidéer. Dessutom tipsar vi om hur du maximerar antalet paket du får. I Nissenytt visar ny forskning att den gamla julsången är sant, fast det var inte sant.

 • Idag synar vi boken som vi lånat vårt programnamn av i sömmarna. Är det någon som fortfarande lånar Elsa Beskows klassiska bilderbok från 1947 eller är det dags att pensionera 65-åringen. Dessutom rapporterar Nissenytt om stora planer för en gammal surdeg i Åtvidaberg.

 • Kulom att du kunde kommom och låtom oss fröjda i lysrörets blida sken! Vi undrom varför juletidsidiomet så gammeldags äro. Petter har tagit med sig gitarren och framför sin uppdaterade Staffan Stalledräng skriven för att passa i det 21:a århundradet. Lotta kontrar med en våldsamt blodig version av samma sång. Allt är hypermodernt. Och på Nordpolen bekymrar nyhetsredaktionen sig för giriga barn.

 • Nordpolen

  Under hela december jul-myser vi loss å det grövsta! Vi letar upp en östgöta-Karl-Bertil Jonsson, utser godaste godsaken på julbordet, tävlar i bästa O helga natt - och rimmar så in i Nordpolen! Dessutom hör du Nissenytt, varje dag i Petters och Lottas jul.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista