• Brottsplats Örebro, måndag 22 augusti

  Om en vill jag dock sjunga som ej den vilan fick, den unga Signe Larsson då emot döden gick. Så går en bit av visan Mordet vid Sannahed, ett skillingtryck om hur det gick till när Signe Larsson en kväll i augusti 1913 blev överfallen och mördad på väg hem till Blacksta i Kumla socken. Två unga och berusade män var skyldiga till dådet och folket i bygden blev så upprörda att dessa båda fick gömmas på banken under förhören.

 • Brottsplats Örebro, måndag 15 augusti

  Sommaren 1953 var en varm sommar. Den svenska landsbygden slumrade i hettan. Men så i slutet av juni hände något som kom att orsaka det största polispådrag som någonsin skådats i Sverige. Lyssna på länken och hör vad det stod i Nerikes allehanda torsdagen den andra juli 1953.

 • Brottsplats Örebro, måndag 8 augusti

  Det var januari 1950. Det nya året hade precis börjat och vinden blåste snålt på Närkeslätten. I stugorna hade lugnet precis lagt sig efter julens bestyr. Agaton Kumlin, som bodde ensam i sin lilla stuga i Kräcklinge hade knappt märkt av högtiden. Han hade ingen familj och grannarna hade sitt att tänka på. På morgonen den andre januari hittades den 65-årige Agaton död i sitt hus.

 • Brottsplats Örebro, måndag 1 augusti

  Den nionde augusti 1975 försvann 14-åriga Lena Söderberg under en cykeltur mellan Hammar och Åmmeberg. I Åmmeberg väntade bästa vännen Karin på Lena. De skulle på kräftskiva och lite senare på kvällen var det tänkt att de skulle gå på sin allra första logdans. Men Lena kom inte fram till Åmmeberg och man hittade hennes cykel släng vid en vedstapel intill Valkabron vid Verkesjön.  I två dagar letade polisen och ett 60-tal frivilliga från bygden innan man hittade Lena död ett par kilometer från vedstapeln.

 • Brottsplats Örebro, måndag 25 juli

  Den 26 maj 1959 besöker den 34-åriga Fjugestafrun Ruth Lind ortopedmottagningen på lasarettet i Örebro för ett läkarbesök. Innan hon lämnar sjukhuset berättar hon för en medpatient att en man med rutig skjorta erbjudit henne skjuts hem. Vittnen ser Ruth lämna lasarettet, men hon kommer aldrig hem. Dagen efter anmäler hennes man henne försvunnen och en polisutredning som senare kommit att bli mycket omdiskuterad tar sin början.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista