Jimmie Åkesson svarar Isak Söderström
Foto: Sveriges Radio och TT
Tio miljoner

Jimmie Åkesson svarar Isak Söderström

6:54 min
  • Isak Söderström bor i Öja på Gotland och är oroad över landsbygdens utveckling. Han undrar hur vi kan få unga att vilja flytta till landsbygden.
  • Här svarar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på Isaks fråga. 
  • Hör även Ekots reporter Ivan García om andra partiers ställning i frågan.

Uppdatering: I Sverigedemokraternas valmanifest som de nyligen presenterade vill de sänka bensin- och dieselpriset med 70 öre per liter. Förslaget riktar sig främst till människor som bor utanför tätorterna.

I mitten av augusti presenterade Centerpartiet nya förslag för att utveckla landsbygden. Förslagen handlar bland annat om satsningar på Norrlands järnvägar, tusen fler poliser, fasta läkarkontakter och landsbygdsavdrag för medlemmar i samfällighetsföreningar.

Miljöpartiet presenterade nyligen sitt landsbygdspolitiska program, där man bland annat vill sänka skatten för företag och privatpersoner i de mest utsatta landsbygdskommunerna.

Socialdemokraterna satsar 500 miljoner kronor mer årligen på att förbättra vägarna på landsbygden. Partiet vill också satsa två miljarder årligen på landets 179 mindre landsbygdskommuner för att de bättre ska klara sina välfärdsutgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista