Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio. Foto: Björn Dalin

Cillas Benkö

Här kan du läsa alla blogginlägg skrivna av Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

 • I tisdags presenterade Danmarks Radio (DR) ett omfattande sparpaket som är en följd av de politiska beslut som den danska regeringen tagit. Den danska regeringen ger också långtgående instruktioner om innehållet i DR:s utbud. Idag har både EBU:s styrelse och de nordiska public service-cheferna publicerat var sitt uttalande med anledning av det som händer i Danmark. Sveriges Radios vd, tillika medlem i EBU:s styrelse, Cilla Benkö kommenterar här det som framkommit och att hon är djupt oroad av den danska utvecklingen.

 • Jag gick från studio till studio i radiohuset i söndags för att ta del av den otroligt breda valbevakningen Sveriges Radio gjorde från Stockholm, samtidigt som var det fullt ös ute i våra P4-kanaler runt om i landet. Bevakningen var jättebra hela dagen och med det oklara parlamentariska läget så blir vår breda bevakning lika viktig i fortsättningen, skriver Cilla Benkö.

 • Sveriges Radios lokala kanaler i drabbade områden och nyhetsredaktionerna i Stockholm har rapporterat och fortsätter att rapportera mycket från skogsbränderna. Och de som jobbar gör ett fantastiskt jobb och ett viktigt jobb under mycket ansträngande förhållanden i ett område där många människor drabbats. Det skriver Cilla Benkö i en kommentar om Sveriges Radios arbete med bränderna i centrala och norra Sverige.

 • Ändrad förhandsprövning och utökad definition av kärnverksamheten. Det är några av de förslag som public service-kommittén överlämnat till regeringen. Sveriges Radios vd Cilla Benkö kommenterar.

 • Med anledning av Pressfrihetens dag 3 maj skriver Cilla Benkö om behovet att ta journalisters säkerhet på största allvar både utomlands och i Sverige. Polisen måste få bättre verktyg för att agera kraftfullt kring brott mot det demokratiska uppdraget.

 • SOM undersökningen 2018

  Förtroendet för Sveriges Radio ligger fortsatt mycket högt trots ett något lägre resultat i årets undersökning. Sett över tid visar SOM-undersökningarna att förtroendet för SR ligger både högt och stabilt sen snart 20 år tillbaka. Dessutom visar undersökningen, tvärt emot den debatt som har förts, att alliansväljare generellt har lika stort förtroende för innehållet i Sveriges Radio som de som röstar röd-grönt. Det skriver Cilla Benkö i en kommentar till undersökningen.

 • I dag kan du som anser att vi i vårt utbud kränkt dig som privatperson anmäla ett inslag från Sveriges Radio till Granskningsnämnden för att där få din sak prövad. Nämnden får dock just nu enbart ta ställning till det vi har sänt i vanlig marksänd radio. Det vill vi ändra på.

 • Idag presenterades Medieakademins Förtroendebarometer. Sveriges Radio har högst förtroende bland medier och förtroendet ökar något jämfört med förra året. Vi kommer att arbeta vidare med satsningar på ny teknik, det lokala och konstruktiv journalistik för att fortsätta ha det, skriver Cilla Benkö i en kommentar.

 • När föreningen Grävande journalister idag offentliggjorde årets nomineringar för Guldspadar blev tre granskningar från Sveriges Radio nominerade, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

 • Idag skriver ett antal företrädare för Utgivarna, däribland Sveriges Radios vd Cilla Benkö, en debattartikel i Svenska Dagbladet där förslag till ändringar i yttrandefrihetsgrundlagen ifrågasätts.

 • I förslaget till ny finansiering av public service föreslås en skattelösning. Men innan en helt ny typ av finansieringsform införs bör man grundlagsskydda public service oberoende.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista