P4 Jämtland kollar

Här kan du följa P4 Jämtlands specialsatsningar, där vi tillsammans med publiken tittar närmare på olika ämnesområden. 

Vad vill DU att vi kollar nästa gång?

 • P4 Kollar - Barn

  Den svenska asylprocessen skulle bli snabbare, men år efter år blir människor som inte får uppehållstillstånd kvar. En som hamnat i ett moment 22 är 19-åriga Sabine i Östersund.

 • P4 Kollar - Barn

  Efter vår intervju i går med hjärtsjuka 23-åriga tvåbarnsmamman Tove Jenssen som väntar på att någon ska donera ett hjärta till henne är det flera som hört av sig. En av dem som hört av sig är Birgit Jansson från Frösön som förlorade sitt 5-åriga barnbarn för 5 år sedan. Barnets organ har hjälpt 4 andra personer till ett friskt liv. Marcus Frånberg har träffat Birgit Jansson och hennes dotter Åsa Gumula.

 • P4 kollar - barn

  Två frågor brukar inställa sig när det gäller dataspel och barn. Hur mycket ska de få spela och kan de påverkas negativt av våldsamma spel?  Men att spela mycket eller ha spel som ett starkt intresse betyder inte att man är beroende.

 • P4 Kollar - Barn

  Marieby skola har under flera års tid arbetat med ett projekt i Tanzania, i form av en fadderskola i byn Himo. P4 Jämtlands Marcus Frånberg träffade 5 av eleverna som är delaktiga i projektet.,

 • P4 kollar – barn

  En ny skylt ska sättas upp på bibliotek, sporthallar, restauranger och butiker i länet för att uppmuntra mammor att amma offentligt. Den nya märkningen säger helt enkelt att det är okej att amma på platsen. Rösta i webbfrågan:

  Är det okej att amma offentligt?

 • P4 Kollar - Barn

  Barn är viktiga konsumenter och har ofta stort inflytande över familjens inköp. Elever i länet tycker att det behövs mer information om hur våra konsumtionsvanor påverkar barn i andra länder.

 • P4 kollar – barn

  En 11-årig flicka i länet blev ledsen och uppskrämd häromdagen när hon fick ett meddelande på nätet. Om hon inte skickade det vidare till minst 15 personer så skulle otäcka saker hända. Precis som för den dödsmisshandlade 3-åringen som stod som avsändare till kedjebrevet.

 • mörker

  De flesta barn är mörkrädda men för somliga barn blir rädslan så stark att den är svår att kontrollera. Då är det viktigt att man som förälder lyssnar på barnet utan att förstärka känslan. Familjen Åkervall i Namn utanför Östersund är ett exempel på en familj där läggningen om kvällarna kan bli en segdragen procedur, på grund av mörkerrädslan.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista