Travsport

Ponnytravet växer i Östersund

1:12 min

Ponnytravet är inne i en positivt trend och i Östersund är ponnytravet stort och föreningen har växt till Sveriges största.

– Det är så himla kul att få nya kompisar med de andra som kör och att vara med hästarna. Sedan resultaten spelar inte lika stor roll som gemenskapen, säger Tilde Fredriksson som hållit på med ponnytrav i åtta år.

De senaste åren har det gjorts flera satsningar för att lyfta ponnytravet och det har lett till fler licensierade kuskar och antalet ponnytravlopp har ökat till nära 1 200 per år och det ökade intresset märks tydligt säger Maria Werner Gabrielsson, ordförande för Östersunds ponnytravklubb.

– Intresset för ponnytravet i Östersund är enormt och det växer så att det knakar. Vi är Sveriges största ponnytravklubb för tillfället vi har drygt 50 licensierade kuskar och så kommer det fler och fler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista