tågstationen vid flygplatsen i Köpenhamn där tågresenärerna tidigare fått kliva av för att få sina ID-handlingar kontrollerade.
tågstationen vid flygplatsen i Köpenhamn där tågresenärerna tidigare fått kliva av för att få sina ID-handlingar kontrollerade. Foto: Samuel Larsson/Sveriges Radio

Första dagen utan ID-kontroller

6:58 min

Öresundsregionen. Vår korrespondent Danmarkskorrespondent Samuel Larsson rapporterar direkt från Kastrup. Hör också Johan Wessman, VD för Öresundsinstitutet.

I natt upphörde kraven på trafikbolagen att kontrollera resenärers ID-handlingar på tåg-, buss- och färjorna över Öresund natten till i dag. Det här är en stor lättnad för de som pendlar mellan Sverige och Danmark och för regionen i stort. Kastrup är tågstationen vid flygplatsen i Köpenhamn där tågresenärerna tidigare fått kliva av för att få sina ID-handlingar kontrollerade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista