Arbetsförmedlingens generaldirektör slutar

1:02 min

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg kommer inte att få förlängt när hans förordnande går ut i mars nästa år, och nu söker regeringen en ny chef för myndigheten

Tidigare under våren var arbetsmarknadsminister Ylva Johansson öppet kritisk till Mikael Sjöbergs planer på att stänga ungefär hälften av Arbetsförmedlingens kontor, men det har inte påverkat beslutet att byta generaldirektör, säger Ylva Johansson.

– Nej, det har det inte.

Efter det gick ju era samarbetspartners i Centern och Liberalerna ut och krävde hans avgång, har du tagit intryck av det trycket från de partierna?

– Nej, det har jag inte gjort, det här är regeringen och det är ett samtal mellan mig och Mikael Sjöberg där vi har gjort samma bedömning. Han har gjort ett mycket bra arbete, viktigt och stort reformarbete under sex års tid, det är en utsatt position där man måste tåla en hel del kritik och att det blåser, och det har han klarat. Nu är vi överens om att det är lämpligt att det blir en ny generaldirektör som fortsätter det nya reformarbetet, säger Ylva Johansson.