• Kinas Sverigeambassadör Gui Congyou.

  USA står ensamt ansvarig för den nu pågående handelskonflikten med Kina. Det säger i dag Kinas Sverigeambassadör. Samtidigt kan konflikten innebära öppningar för handeln mellan Kina och Sverige.

  – Så länge USA inför restriktioner mot Kina har Kina inget annat val än att vidta motåtgärder mot USA, säger Kinas Sverigeambassadör Gui Congyou.

 • Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.
  Ekonomin saktar in

  Svensk ekonomi har saktat in och tillväxten i år blir bara lite drygt en procent. Det spås i en ny konjunkturprognos från banken Nordea där Annika Winsth är chefsekonom.

 • VOLVO CARS DELÅR
  Hård konkurrens

  Biltillverkaren Volvo Cars har nu säkrat tillgången till batterier till företagets framtida elbilar. Ett viktigt besked, eftersom kampen om batterierna är hård mellan biltillverkarna.

 • En snickare, en programmerare och en servitör.
  Ny analys

  Den sänkta arbetsgivaravgiften för unga som Alliansregeringen genomförde har tidigare kritiserats för att ha varit en dyr och ineffektiv reform.

  Ny forskning från Stockholms universitet visar att den också hade en positiv effekt på ekonomin.

 • försäkringskassan
  Hårdare regler

  Samtidigt som pensionsåldern nu är på väg att höjas, blir det allt svårare att få sjukersättning, eller förtidspension, som det hette tidigare.

 • Person väntar på bussen på en bussstation i tyska Frankfurt.

  Nästa år kan SJ få ytterligare en konkurrent på järnvägen. Tyskägda Flixbus har ansökt om att få köra tåg mellan landets tre största städer.

 • Donald Trump och Xi Jinping.

  Handelskonflikten mellan USA och Kina fortsätter och idag väntas USA ge nya detaljer om utökade tullar. Samtidigt vill Trumpadministrationen signalera att en överenskommelse med Kina inte är långt borta.

 • Man tankar sin bil med bensin.
  Upprop i sociala medier

  Bensinpriset är uppe på rekordhöga nivåer och en liter 95-oktanig bensin kostar nu omkring 16:69. Det har lett till upprop på sociala medier.

 • Huspriser, lägenhetspriser och bostadslån
  Krävs långsiktiga åtgärder

  Det har blivit allt svårare för unga att komma in på bostadsmarknaden. Cecilia Hermansson, forskare på KTH i Stockholm, är en av många kritiker till de nya amorteringskraven - hon vill inte avskaffa amorteringarna men anser att de måste anpassas bättre till de ungas situation.

 • DNB-logga på fasad.
  Finans

  180 000 bankkunder i Norge har vunnit mot storbanken DNB i ett historiskt rättsfall.

 • Skylt med texten Sveriges Riksbank
  Ny avhandling

  Kommunerna har fått sänkta räntor på sina obligationslån efter Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer. Det här konstateras i en uppsats från Örebro universitet.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista