• Supertisdagen beskrivs i USA som sista chansen för republikanerna Marco Rubio och Ted Cruz att knappa in på Donald Trumps försprång i primärvalen. Cruz har störst chans att vinna i Texas där han är senator.

 • I Kansas såg det länge ut som att republikanerna kunde förlora både senatsvalet och guvernörsvalet. Men på valnatten vände det. Och jublet steg på konferenshotellet i Topeka där Kansas republikaner hade samlats.

 • Ukraina har förändrats i grunden sen Ryssland annekterade Krim. Frivilliga beger sig till fronten för att ansluta sig till armén och i de stundande valen ställer många militärer upp. Den väpnade konflikten har också gjort att folkloristiska symboler blivit alltmer populära på Kievs gator. Reportage av Robin Olin.

 • För andra gången i år stormades den spanska enklaven Melilla i Nordafrika i dag av flera hundra afrikanska migranter, desperata att ta sig i EU. Melilla, som är en av två pyttesmå bitar av Spanien insprängda i Marocko, är omringat av en formidabel elva kilometer lång skyddsmur, men det hindrade inte 400 av migranterna av att ta sig in i staden. I Melilla väntar redan 2.000 migranter i ett läger som egentligen har plats för knappt 500 personer på att få besked om de släpps in i Spanien eller kommer att skickas tillbaka till sina hemländer. Samtal med Beatrice Janzon, korrespondent i Paris, vår EU-reporter Susanne Palme och Sveriges Radios reporter Robin Olin, som nyligen var i Melilla och gjorde ett reportage om situationen i och runt den spanska enklaven.

 • Den genomsnittliga kötiden för en hyresetta i Sverige är drygt två år. Men på många håll, även utanför storstäderna, är kötiden mycket längre än så, det här visar en enkät som Hyresgästföreningen har gjort med de allmännyttiga bostadsbolagen och som Ekot rapporterat om  i dag.

  Svårigheterna med att få tag i bostad får konsekvenser för bland annat ekonomi och arbetsmarknad på de här orterna, men inte bara det - bostadsbristen påverkar också folks privatliv. Hos Hyresgästföreningen tar de allt oftare emot samtal från personer som har skilt sig och separerat och som behöver hjälp när de inte hittar ny lägenhet.

  Hör Robin Olins reportage om hyresproblematikens Sverige: i nöd, lust och bostadsbrist

 • I år blir det fler sommarjobb för unga att söka i kommuner och landsting, det visar Sveriges kommuner och landstings nya prognos. Flera kommuner garanterar också sommarjobb, till exempel till alla gymnasieelever. Det gör man även om det finns en risk att det minskar ungdomarnas motivation att söka jobb på egen hand. Nynäshamn var tidigt ute med en sommarjobbsgaranti. Vår reporter åkte dit för att se hur det fungerar i praktiken. Han började i kommunhuset. Reportage av Robin Ohlin.

  Dagens fråga: Hur tycker ni att sommarjobbsgarantin verkar fungera?

 • Att det är valår innebär i vanlig ordning ett antal projekt som syftar till att få ut fler unga till röstbåsen. Ungas valdeltagande är lägre än andra gruppers och färre ungdomar engagerar sig i politiska partier än tidigare. Men hur skulle det påverka Sverige om dom unga  bestämmer mer? Och vilka partier tjänar på högt valdeltagande bland unga? Radions reporter för ungdomsfrågor Robin Olin reder ut.

 • STUDIO ETT TORSDAG 13 FEBRUARI

  Nu storsatsar partiernas ungdomsförbund på att besöka skolor och sprida sina valbudskap till eleverna. Inför förra riksdagsvalet JO-anmälde Sverigedemokratisk Ungdom, SDU, skolor runtom i landet för att de inte blev insläppta. I år, när Sverigedemokraterna sitter i Riksdagen, måste skolorna behandla dem som alla andra partier och hittills har bara en JO-anmälan lämnats in. Men situationen är ändå ofta spänd när Sverigedemokraterna gör skolbesök. Reportage av vår ungdomskorrespondent Robin Ohlin.

  Samtal med Mattias Hallberg, ordförande Sveriges Elevkårer.

  Lyssna även på den uppmärksammade dokumentärserie "Rädda Sverige" av Måns Mosesson

 • Efter Sveriges allt sämre resultat i den internationella PISA-undersökningen, ska regeringen bjuda in internationella forskare i en skolkomission. Ett av syftena är att ta hjälp av andra länders framgångsrecept. Det bästa landet i PISA:s undersökning är Shanghai och där har gymnasieeleven Saga Ringmar gått i skola i två år. Reportage av vår ungdomskorrespondent Robin Olin.

  Samtal med Patrik Lundqvist, lärare på Eklidens högstadieskola i Nacka.

 • Unga som söker jobb behöver vara kreativa och påhittiga, försöka sticka ut bland alla andra arbetslösa. För bara en tredjedel av dom sökande hittar jobb via arbetsförmedlingen, visar forskning. De andra jobben kallas "dolda" och för att få dem får man ofta ta till ovanliga metoder. 25-åriga Josefin Enehall i Malmö är ett exempel på det. Hon har lanserat sig på pizzakartonger. Reportage av Robin Olin.

 • Går det att locka elever med pengar för att motivera dem till bättre studieresultat? I USA har man de senaste åren gjort flera såna försök. Och här i Sverige har invandrare som läser svenska på SFI (Svenska För Invandrare) sedan 2010 haft chansen att få upp till 12 000 kronor om de avslutar kursen snabbt. Projektet har fått mycket kritik och till sommaren har regeringen beslutat att sluta betala ut bonusen. Men enligt Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, så har bonusen faktiskt haft vissa positiva resultat.

  Reportage av Robin Olin som berättar historien om vad som händer när pengar kommer in i klassrummet.

 • Under tre år har Robin Olin varit Sveriges Radios korrespondent för ungdomsfrågor. Från Moskva till Shanghai, från Grekland till Franska Guyana har han berättat om ungas drömmar, protester och drivkrafter under 2010-talets första dramatiska år. Hör hans slutrapport i God morgon, världen!

 • "El Asira" har kallats för Nederländernas första "halal sex shop". Men ägaren Abdelaziz Aouragh, 33 år, menar att det bara var ett namn som holländsk media satte. Själv säger han att det är sensuella produkter för muslimer som han säljer. Med andra ord: glidmedel, massagekrämer, med mera, som är godkända enligt sharialag. I vår ska Abdelaziz Aouragh ge ut en bok om sitt liv och vägen från ett fattigt invandrarområde i östra Amsterdam via kriminalitet till entreprenör i den muslimska erotikbranchen. Vår reporter Robin Olin har träffat honom.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista