• Vattnet har nu börja sjunka undan i översvämningsdrabbade Kashmir. Kvar finns kollapsade hus, sopor, bråte och döda kroppar från både människor och djur.

  Läkare bara väntar på att sjukdomar i spåren av det förorenade vattnet ska bryta ut på allvar och bristen på färskt dricksvatten är akut.

 • Kashmir.

  Kashmir i Pakistan har drabbats av de värsta översvämningar på över 50 år. Värst drabbade är de södra delarna av delstaten och provinshuvudstaden Srinagar där mer än hälften av stan är översvämmad. Strandsatta har suttit flera dygn på sina tak, utan mat och vatten sedan deras hus snabbt dränkts av vatenmassorna.

 • Malala Yousafzai blev skjuten i huvudet av talibaner för att hon kämpade för flickors rätt att gå i skolan. Hon överlevde attacken. Idag på sin 16-årsdag talar hon i FN:s generalförsamling i New York inför 650 ungdomar från hela världen.

 • I södra Pakistan drabbar nu de svåra översvämningarna 2,5 miljoner barn. De måste snabbt få mer hjälp innan läget blir värre, enligt FN. Många är dubbelt drabbade efter förra årets översvämningskatastrof och det gör situationen extra akut.

 • Efter förra årets massiva översvämning i Pakistan, som drabbade 1,2 miljoner människor, finns det fortfarande tältstäder utanför storstaden Karachi med tusentals människor som inte kan eller vill återvända hem.

 • 1 av 10
  2 av 10
  3 av 10
  4 av 10
  5 av 10
  6 av 10
  7 av 10
  8 av 10
  9 av 10
  10 av 10

  Ännu tre månader efter översvämningarna i Pakistan är hundratusentals människor kvar i  flyktingläger. Många saknar tillräckligt med mat och rent vatten, och FN säger att många kommer att tvingas bo kvar i läger i flera månader till, efter vad som beskrivs som den största humanitära katastrofen någonsin.

 • Redan innan översvämningarna i Pakistan började blev många där sjuka av vatten. Därför fanns den svenska hjälporganisationen NOOW i landet redan innan vattnet började stiga, för att förbättra tillgången på rent vatten.

 • 1 av 10
  2 av 10
  3 av 10
  4 av 10
  5 av 10
  6 av 10
  7 av 10
  8 av 10
  9 av 10
  10 av 10

  Barnen är särskilt utsatta för översvämningskatastrofen i Pakistan, som gjort tio miljoner människor hemlösa. FN säger att det är en av de största humanitära kriserna som organisationen ställts inför.

  MER FRÅN PAKISTAN |

 • Pakistan har hållit hundratals indiska fiskare i fängelse de senaste åren, som straff för att de  råkat fiska i pakistanska vatten. Men i dag frigav Pakistan över 400 indiska fiskare ur fängelset. Sveriges Radios korrespondent var med.

 • FN varnar nu för att mer hjälp snabbt måste nå Pakistan, där åtta miljoner människor är beroende av akut hjälp för att klara livhanken. Detta efter översvämningarna som började för över en månad sedan. I den sydliga Sindh-provinsen hotas flera samhällen av på nytt stigande vatten.

 • I södra Pakistan har runt en miljon människor flytt sina hem bara de senaste två dygnen undan hotande vattenmassor. FN varnar nu för att tiotusentals barn är i farozonen för undernäring och sjukdomar i spåret av översvämningskatastrofen. Regeringen i Pakistan säger att landet kommer att behöva internationellt stöd i flera år medan landet byggs upp igen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista