• Nu är det fem år sedan investmentbanken Lehman Brothers gick i konkurs. Den ekonomiska krisen spreds sig snabbt över världen. Vad har förändrats sedan dess? Kan man lita mer på finansmarknaderna i dag? Kan det hända igen? Sveriges Radios ekonomikorrespondent Staffan Sonning, baserad i London, chattade.

 • Idag går löntagare ut i generalstrejk i både Portugal och Spanien. Samtidigt pågår också protester i Grekland, Frankrike, Italien och Belgien. Protestvågen riktar sig mot de hårda åtstramningarna, som lett till att alltfler förlorar sina jobb och lever under hårda ekonomiska villkor. Vår Sydeuropa korrespondent Alice Petrén är på plats i Lissabon och svarade på läsarfrågor i en chatt.  

 • Ekots Margita Boström har besökt Nordkorea, och sett miljöer som få västerlänska reportrar tidigare har fått tillgång till. Hon har åkt tunnelbanan, som tvärtemot vad som sagts faktiskt har fler än två stationer, mött människor, sett blomstrande gatuliv och hur det går till när barn lär sig älska landets ledare.

 • Mordkomplotter, mänskliga kedjor mot valfusk och vallöften om "tusen miljarder", men den favorittippade presidentkandidaten Vladimir Putin ställer inte upp i några debatter. Sveriges Radios Moskvakorrespondent  och  som var Moskvakorrespondent 2003-08 svarade på läsarnas frågor.

 • I klimatförändringens spår måste nya lösningar till för att upprätthålla produktionen av livsmedel för att lösa matbristen i världen. Men även försurning av haven, det senaste inom partikelfysiken och Alzheimerforskning är några av de ämnen som står i fokus på världens största vetenskapskonferens.  Ekots Mona Hambraeus är på plats på konferensen och svarade på läsarnas frågor.

 • Många ville chatta med Sveriges Radios ekonomikorrespondent Staffan Sonning, som vid lunchtid i dag svarade på frågor om Grekland och den djupa ekonomiska kris som landet befinner sig i. Frågorna som dök upp behandlade allt från grekisk inrikespolitik till möjligheten att utesluta Grekland från EU.

 • Onsdagen är årsdagen och det är både protest- och festmanifestationer i Egypten. Vad händer när de möts på Tahrirtorget?

  Ekots mellanösternkorrespondent, Cecilia Uddén, är på plats nu som då för ett år sedan och under dagen chattade hon med läsare och lyssnare. Här kan du läsa hela chatten.

 • Läs chatten med Nils Horner

  Vår Asien-korrespondent sände igår direkt från Burmas ekonomiska huvudstad Rangoon och fick en unik intervju med demokratikämpen Aung San Suu Kyi. Vad är det för förändringar vi ser i Burma? Nils Horner svarade på läsarnas och lyssnarnas frågor i dagens chatt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista