• Det har nu gått över två dygn sedan branden utbröt på en bilfärja mellan Grekland och Italien. Men fortfarande pågår sökandet efter saknade personer, det finns stora oklarheteter hur många det handlar om. Albanska myndigheter säger nu även att två sjömän dog i samband med försöket att bogsera färjan i hamn.

 • Kvarlevor från två av offren i skeppsolyckan när Costa Concordia gick på grund hittades på torsdagen. Liken återfanns av dykare som deltar i bärgningen av fartyget, som förliste utanför ön Giglio i januari i fjol.

 • 1 av 4
  2 av 4
  3 av 4
  4 av 4

  Det förlista fartyget Costa Concordia står nu på rätt köl igen, meddelar italienska myndigheter.

 • 1 av 2
  2 av 2

  Bärgningen av det italienska kryssningsfartyget Corsa Concordia pågår för fullt, och under eftermiddagen har skeppsvraket börjat vändas.  

 • Försöket att bärga kryssningsfartyget Costa Concordia vid den italienska ön Giglio har nu inletts. Det är en av de mest omfattande bärgningar av ett fartyg som genomförts, och försöket som skulle inletts tidigt på morgonen sköts upp några timmar på grund av hårt väder i natt.

  – Alla kontroller har utförts och verksamheten har börjat, säger Fabrizio Curcio, biträdande räddningschef, enligt AFP.

 • Nu verkar det som om kryssningsfartyget Costa Concordia, som gick på grund utanför en italiensk ö i januari 2012, kan bärgas. Väderutsikterna är gynnsamma och bärgningsarbetare har under söndagen jobbat med jättelika järnkedjor och kablar som ska användas för att få upp det 290 meter långa vraket.

 • Uppgörelsen innebär att fem anställda på rederiet får fängelsestraff mellan arton månader och två år och tio månader för vållande till annans död och försumlighet i samband med olyckan med kryssningsfartyget Costa Concordia utanför Italiens kust.

 • På tisdagen kan rättegången börja mot en av Italiens mest utskällda män börja - kapsejsade kryssningsfartyget Costa Concordias kapten Francesco Schettino. Han anklagas för dråp på 32 personer och för att ha övergivit fartyget innan passagerarna evakuerats.

 • Ägaren till det grundstötta kryssningsfartyget Costa Concordia har gått med på att betala en ersättning på två miljoner euro till de fransmän som överlevde haveriet.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista