• Samtidigt som Högskolan på Gotland tvingats spara hårt och säga upp 16 anställda under våren har de nu anlitat en konsult som ekonomichef till en kostnad för över två miljoner kronor.

 • Högskolan på Gotland är det lärosäte som har lägst anseende hos allmänheten, enligt en undersökning som TNS-Sifo gjort. Uppsala universitet som högskolan ska gå ihop med ligger på fjärde plats efter Chalmers, Karolinska institutet och KTH. De tidigare uppgifterna på Radio Gotlands hemsida var delvis felaktiga.

 • BORÅS

  Restaurangen Albrechts i Högskolans lokaler har ett hyresavtal, men om en annan aktör vinner kommande upphandling kan detta skapa problem. P4 Sjuhärad har kunnat visa på flera oklarheter kring skolans köpta restaurangtjänster.

 • Luleå
  LTU reser mest
  1:21 min

  Luleå tekniska universitet är det lärosäte i Sverige som lägger mest pengar på resor sett till antalet anställda. Förra året reste universitet för drygt 52 miljoner kronor, enligt Sveriges Radios granskning.

 • HÖGSKOLAN DALARNA

  Personal på Högskolan Dalarna reste för nästan tio miljoner kronor förra året. Bland annat bjöds elever och lärare på en skidresa till Ramundberget. Inget konstigt, menar både rektor Marita Hilliges och studentkårens ordförande, Johan Larson.

 • Högskolan i Jönköping

  I morse kunde Nyheterna berätta att Högskolan i Jönköping ökat sina representationskostnader med 30 procent de senaste åren och landat på 3,8 miljoner. Från Högskolans håll säger man nu att det är en normal ökning.

 • Universitetsgranskningen

  Högskolan i Borås hade ifjol en rekordökning av sina representationskostnader - de fördubblades jämfört med året innan.

  Från studentkåren ser man inget negativt med att skolans ökade representation, eftersom en del av pengarna gått till examensmiddagar för studenterna.

 • HÖGSKOLAN DALARNA

  Högskolan Dalarna lägger mer pengar på representation än flera andra universitet och högskolor i landet. Men representationen - som till stor del finansieras av skattepengar - försvaras av rektor Marita Hilliges.

 • Universitetsgranskningen

  Kostnaderna för representation var förra året rekordhöga på Högskolan i Borås. Sammanlagt representerade man för nästan tre miljoner kronor, samtidigt som högskolan gjorde ett underskott på drygt sju miljoner förra året.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista