• De nära 200 FN-staterna arbetar på övertid för att avvärja en kris i klimatsamarbetet. Inom kort väntas delegaterna återsamlas i plenum igen för att redovisa vad de har kommit fram till i de olika delegationerna, som suttit i egna möten.

 • I dag är sista dagen av FN:s klimatkonferens i Doha i Qatar, men många viktiga frågor återstår att lösa. Nu är det bara veckor kvar innan Kyotoavtalets regler för utsläppsminskningar löper ut - och deltagarna på Doha-konferensen frågar sig vad det kan gå att enas om.

 • I dag är det den sista dagen av klimatmötet i Doha men flera stora klimatfrågor är fortfarande inte lösta. Hör Ekots reporter Annika Digreus som är på plats i Doha.

 • Klimatmötet i Doha går mot sitt slut. Ekots miljöreporter Annika Digréus och klimatforskningsprofessorn Markku Rummikainen chattade direkt från Doha, och svarade på lyssnarnas och läsarnas frågor om mötet och om klimathotet.

 • Skogen får en allt viktigare roll för att balansera utsläppen av växthusgaser. Träden tar upp koldioxid och bromsar klimatpåverkan av utsläppta växthusgaser. Men i skogsrika utvecklingsländer växer nu oron bland ursprungsfolk i skogen som är rädda att tappa inflytande över sitt liv, när skogen får en prislapp i utsläppshandeln.

 • FN:s klimatmöte i Doha är i full gång. Förhandlingarna ska vara klara till helgen, men det går trögt att enas kring hur man ska minska utsläppen av växthusgaser. Något som försvårar arbetet är motsättningen mellan de fattiga och de rika länderna. Hör samtal med Ekots reporter Annika Digreus, direkt från Doha.

 • Inför FN:s klimatmöte 2009 i Köpenhamn var klimatfrågan högt på agendan. Några år tidigare hade FN:s klimatpanel IPCC beskrivit de alarmerande konsekvenserna av ökande växthusgasutsläpp.

 • Nu samlas ministrar från alla världens hörn vid FN:s klimatmöte i Qatars huvudstad Doha. Mycket talar för att klimatforskarna underskattat vissa tecken på klimatförändringar. Samtidigt är förväntningarna små bland de många olika organisationer som deltar vid klimatmötet som rådgivare och observatörer.

 • Idag samlas klimatförhandlare från alla världens länder i Qatars huvudstad Doha, för FN:s årliga klimatmöte. Viktiga frågor blir bland annat fortsättningen för Kyotoprotokollet, som reglerar utsläppshandel och en del av växthusgasutsläppen.

 • Världens länder ska återigen sätta sig vid förhandlingsbordet för att försöka rädda vårt klimat. De två avgörande frågorna på klimatmötet i Doha i Qatar är att förlänga Kyotoprotokollet, som förbinder länder att minska sina utsläpp, och att börja förhandla mer ingående om ett nytt klimatavtal som ska vara färdigt 2015. Intervju med Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör och chefsförhandlare på plats i Doha.

 • Sveriges regering kritiseras av oppositionen för sin klimatpolitik, bland annat för att inte ge tillräckligt klimatbistånd till fattiga länder. Det är även en fråga som väntas bli viktig vid FN:s klimatmöte, som inleds den 26 november i Qatars huvudstad Doha.

 • Svenska mejerijätten Arla har nyligen satt märkningen "klimatkompenserad" på sina största ekologiska produkter, men det finns inga garantier för att klimatkompensationen faktiskt blir av visar en granskning som Kaliber gjort. Kalibers reportrar Åsa Welander och Mikael Sjödell har besökt området där de träd som ska kompensera för Arlas utsläpp här hemma i Sverige planteras.
  Debatt mellan Martin Ådahl, VD för tankesmedjan Fores och Jens Holm, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

  Dagens fråga: Litar du på märkningen "klimatkompenserat"?

  Http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=5355894

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista