• Bråken i och om den nya tyska regeringen fortsätter. Bland annat har kristdemokrater och socialdemokrater olika uppfattningar om EU:s datalagringsregler.

  • Det blev några ministeröverraskningar i Angela Merkels nya regering som presenterades på söndagskvällen. Tyskland sin första kvinnliga försvarsminister någonsin. Men på den viktiga finansministerposten blir det precis som vanligt även i den nya koalitionsregeringen: Veteranen, 71 - årige, Wolfang Schäuble fortsätter.

  • Snart tre månader efter det tyska förbundsdagsvalet blev det idag klart för en ny tysk regering. En klart majoritet av de SPD - medlemmar som deltog i den interna omröstningen om koalitionsfördraget med Angela Merkels Kristdemokrater röstade nämligen idag för den stora koalitionen. Imorgon kommer den planerade ministerlistan att offentliggöras.

  • Nu är det klart att det inleds förhandlingar mellan de tyska kristdemokraterna CDU/CSU och socialdemokraterna SPD om att bilda en ny tysk regering ihop.

  • Två veckor efter det tyska valet har de valvinnande Kristdemokraterna CDU/CSU  i dag inlett samtal med det största oppositionspartiet Socialdemokratiska SPD.

  • De tyska socialdemokraterna SPD har beslutat att inleda sonderingssamtal med kristdemokraterna och Angela Merkel om att ingå i en ny tysk regering. Samtalen ska inledas i nästa vecka, men medlemmarna i partiet ska senare få ta ställning till ett eventuellt regeringskoalitionsförslag.

  • Det ser ut att bli en svår väg till en ny regeringskoalition för förbundskansler Angela Merkel i Tyskland. Det bråkas redan internt inom socialdemokratiska SPD om att bilda regering under Merkels ledning – och inom det Tyska Miljöpartiet är det närmast chockstämning.

  • Den stora skrällen i det tyska valet i går var att det liberala FDP åkte ur förbundsdagen. Det anser tyska valforskare från de stora opinionsinstituten. Och det politiska landskapet kommer att förändras när kristdemokraternas långvariga koalitionspartner nu försvinner från den politiska scenen, tror valforskaren Renate Köcher.

  • Tysklands förbundskansler Angela Merkel har tagit de första kontakterna med det största oppositionspartiet Socialdemokraterna SPD om att bilda regering Men SPD kan ta tid på sig att svara.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista