• Aceton har blivit en åtråvärd produkt i framställningen av nya narkotiska preparat, nämligen Spice, alltså syntetisk cannabis. Det här sprider sig lokalt bland ungdomar, och det märks i vissa butiker. På en del håll i landet har nu livsmedelsaffärer drastiskt höjt priset, eller ställt flaskorna bakom kassan. Detta för att hindra ungdomar från att komma åt produkten.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Torsdag 14 mars

  Knarket flödar i Sverige, men det är inte bara på Sergels Torg i Stockholm knarkarna finns.

  I dag köps det droger framför datorn så det spelar ingen roll om du bor i Malmö, Göteborg, Karlstad eller Boden som 21 årige Petter gjorde innan han dog av en överdos.

 • Redan i höstas avslöjades att det pågår svartförsäljning av substitutionspreparatet metadon - alltså preparat som skrivs ut till före detta heroinmissbrukare – pågår i centrala Stockholm. Ändå fortsätter handeln.

 • Det stora utbudet av heroin i Stockholm har gjort att heroinlangarna nu tar till helt nya metoder för att rekrytera nya missbrukare, eller för att bibehålla kunderna som de redan har. Det förekommer till och med att langarna delar ut gratis heroin. Vi hör Sanna, som missbrukat heroin i flera år.

 • Narkotikalandet – en serie i tre delar om det som dödar
  ”Det här ska vara med i dokumentären om mitt liv”, säger Petter och tittar rakt in i kameran. Sedan säger han: ”Nu sticker det”. Kompisen sätter nålen i hans armveck. Tre dagar senare dör han av en överdos tabletter, 21 år gammal. Twitter:
 • Narkotikalandet – en serie i tre delar om det som dödar
  Höst på Sergels torg. Narkotikahandeln pågår som vanligt. Madeleine har bestämt sig för att sluta med heroinet. ”Du kommer aldrig mer se mig här”, säger hon. Men en månad senare är hon tillbaka.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista