1 av 3
Foto: Räddningstjänsten Mitt Bohuslän
2 av 3
Utbrunnen bil i Lysekil. Foto: Jörgen Winkler/P4 Väst
3 av 3
Räddningstjänsten bärgar de utbrända bilarna. Foto: Jörgen Winkler/P4 Väst
P1-MORGON TISDAG 28 MAJ

Stenkastningen och bilbränderna sprider sig

Lysekil efter bränderna
7:32 min

Det som började i Stockholmsförorten Husby förra söndagen och de följande nätterna spred sig till många fler av Stockholms förorter ledde i helgen till bilbränder och stenkastning även på flera andra håll i landet. Bland annat i Linköping, Örebro, Borlänge, Falun, Umeå, Malung och Växjö. I Lysekil fick hemstjänsten flera bilar sönderbrända och polisen tvingades fly från stenkastarna.
Radio västs reporter Anders Abrahamsson sänder direkt från Lysekil med Anders Buhlin polischef och Lena Fischer, kommunchef.

Katarina Gunnarsson reporter på Studio Ett har under våren besökt flera av de platser runt om i landet där det brunnit och kastats sten. Bland annat Växjöstadsdelen Araby där det också var oroligt i helgen. Samtal med centerpartisten Per Schöldberg, kommunalråd i Växjö samt Lars Karlsson fältsekreterare som jobbar med unga i Araby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".