• Sist ut under Almedalsveckan höll nu på förmiddagen Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven tal. Och partiet presenterade också förslag om att anställa 1 000 nya speciallärare för elever i de lägre klasserna i grundskolan.

 • Socialdemokraterna vill satsa mer på skolan och de allra yngsta barnens lärande. Det sa Stefan Löfven idag inför sitt tal i Almedalen i Visby. Det är tidiga insatser och stöd som är det viktigaste för att vända trenden med sämre resultat i den svenska skolan.

 • Vänsterpartiet föreslår att grundlagen ändras så att det blir svårare för kommuner och landsting att sälja gemensam egendom som till exempel förskolor, vårdcentraler och statliga bolag. Enligt förslaget ska det antingen krävas en särskild kvalificerad majoritet, eller två beslut, både före och efter val, för att försäljningar ska få tillåtas.

 • Allt fler väljare tycker att skillnaderna mellan de olika politiska partierna är små och önskar att de skiljde sig åt mer. Det visar en studie som Magnus Hagevi, statsvetare på Linnéuniversitetet, presenterar på Almedalsveckan i Visby på fredag.

 • Det skulle kunna skapas uppemot 25 000 nya jobb i svenska brukorter, om satsningen sker på rätt sätt. Det skriver näringsminister Annie Lööf på DN-debatt idag och hänvisar till en analys som Centern idag presenterar tillsammans med analysföretaget WSP.

 • För första gången på länge hamnar nu Kristdemokraterna över fyraprocentsspärren till riksdagen. Det visar den sammanvägning av de största opinionsinstitutens siffror som Novus gör för Ekot. Kristdemokraterna får visserligen bara 4,1 procent av väljarstödet, men partiledaren Göran Hägglund menar att när valåret närmar sig kommer väljarna att bli mer ansvarsfulla i valet av parti.

 • Sveriges Radio storsatsar i Almedalen i år, och du bjuds in att vara med, i etern och på webben. Här svarar fyra medarbetare på frågor om Almedalens betydelse.

  1. Vilken betydelse har Almedalen?

  2. Vilka förväntningar kan man ha på politiska utspel i år?

  3. Varför ska allmänheten bry sig?

 • Sveriges Radio storsatsar i Almedalen i år, och du bjuds in att vara med. Förutom alla de program som flyttar ut sina sändningar till Sveriges Radios scen, ett varpakast från Almedalsscenen, återuppstår nyhetskanalen Alltid Nyheter i ny tappning med allt det bästa från politikerveckan direkt. Dessutom kommer vi under hela veckan att hålla vår Almedalschatt öppen, som ett forum för debatt och direktrapporter från Visby.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista