• 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3

  Vid elvatiden i dag flög så USA:s president Barack Obama vidare efter ett dygn på svensk mark. Betongblock och andra avspärrningar har sedan plockats bort från Stockholms gator efter ett säkerhetspådrag som uppskattas kosta miljontals kronor:

 • Svenska freds ger inte mycket för Obamas argumentation för varför en amerikansk militär attack mot Syrien är en moralisk plikt.

  – Jag är rädd att den moraliska viljan att statuera exempel i Syrien på sikt leder fel, säger ordförande Anna Ek.

 • Det blev inbördeskriget i Syrien som blev det överskuggande ämnet under presskonferensen med USA:s president Barack Obama och den svenska statsministern Fredrik Reinfeldt i Rosenbad under onsdagseftermiddagen.

 • Inför landningen hade Robert Pettersson full koll på flygtrafiken för han är en så kallad planespotter flygplansskådare, och hade tagit sig ut till Arlanda för att fotografera när Airforce One kom in för landning.

 • Obamas besök verkar inte väcka några särskilt starka känslor bland svenskarna, i alla fall inte hittills. Sveriges radios reporter Jonas Fredén har besökt Strömkajen i Stockholm, där presidentkortegen passerade.

 • Nu har USAs presidet Baracka Obama landat i Sverige. Air Force One gick ner på Arlanda för en timme sedan. På plats mötte utrikesminister Carl Bildt som väntat länge på denna dag.

 • Demonstranter protesterade på onsdagskvällen i centrala Stockholm mot bland annat USA:s drönarpolitik. Efter en presskonferens med statsminister Reinfeldt, besök i Stockholms synagoga och på KTH avslutades dagen i Stockholm för USA:s president Barack Obama med en arbetsmiddag på Sagerska palatset tillsammans med Fredrik Reinfeldt och de nordiska ledarna. På kvällen framkom att de fem nordiska länderna och USA ska hålla gemensamma årliga möten där samarbete om globala och regionala säkerhetsfrågor diskuteras.

  Nedan kan du läsa Ekots direktrapport från hela dagen och kvällen:

 • Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tänker ta upp USA:s påstådda avlyssning av EU-kontor under mötet med Barack Obama ikväll, skriver den danska tidningen Berlingske.

 • När USA:s president kommer till Stockholm i morgon är det ett historiskt besök. Ginna Lindberg, Sveriges Radios tidigare korrespondent i Washington, menar att både Sverige och Finland har stått på tur för ett besök. 

 • Polisen har nu börjat stänga igen centrala delar av Stockholm inför Barack Obamas besök. Mängder av poliser finns i staden och kvarteren runt Grand Hotel bevakas minutiöst. Brunnslock har svetsats igen. Även Försvarsmakten har kallats in och radaranläggningar för luftvärn har placerats ut i staden.

 • Undvik buss, välj tunnelbana. Men försök inte att åka från Kungsträdgårdens station. Det är råden inför Obamas besök från SL, där man räknar med ett svåröverskådligt trafikkaos. Redan under tisdagsmorgonen började kollektivtrafiken att påverkas av avspärrningarna.

 • Trafikbegränsningarna under Obamas statsbesök blir de största någonsin, enligt Stockholmspolisen som uppmanar allmänheten att lämna bilen och satsa på den spårbundna trafiken. Här kan du se var och när avspärrningarna kommer att äga rum.

   

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista