• Iraks huvudstad Bagdad beskrivs ofta som en av världens allra farligaste städer, med bilbomber och terrordåd. Men 25-åriga Marina Jaber utmanar både rädsla och ett konservativt samhälle när hon cyklar runt på gatorna i Bagdad. Cykelaktivisten har fått en rad kvinnor i Irak att börja cykla igen.
    Vår reporter Katja Magnusson har följt med henne på en cykeltur på Bagdads gator.

  • Medan terrorrörelsen IS pressas i Mosul så fortsätter bombdåd och explosioner i andra delar av Irak. I veckan dödades minst 26 personer då en självmordsbombare attackerade ett bröllop.

  • Efter att terrorrörelsen IS tog över delar av landet har tågtrafiken stoppats bland annat till landets näst största stad Mosul. Krigen i regionen har också gjort att tågen till Syrien och Turkiet slutat gå. En tåglinje fungerar fortfarande, sträckan Bagdad – Basra. Men det är ingen nöjesresa familjen ska ut på.

  • Vår utsända Katja Magnusson har besökt barnavdelningen på sjukhuset i Tikrit där läkare nu möter undernärda barn som fått för lite mat under IS styre och där barnsjukdomar som tidigare nästan var utrotade börjar återvända till Irak.

  • Om IS, vars fästen i Irak och Syrien faller ett efter ett. Men vad kommer efter IS så kallade Kalifat? Och hur hanterar terrordrabbade Frankrike återvändarna? Följ med till Fallujah och Saint Denis.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista