• Två ledare för Röda khmererna i Kambodja döms till livstids fängelse för folkmord under skräckväldet i Kambodja mellan 1975 och 1979, enligt en dom från en FN-stödd krigsdomstol.
  • Hör Brittis Edman, policychef på Amnesty International Sverige och tidigare Kambodjautredare på Amnesty.
 • En vallokal i Phnom Penh.

  Nästan hälften av Kambodjas BNP kan kopplas till textilindustrin i landet. En exportindustri värd runt 63 miljarder. Europa står för merparten av den importen som är helt tullfri för Kambodja som en del av biståndet.
  Nu hotar EU med att ta bort denna tullfrihet. Vilket skulle riskera en ekonomisk kollaps i Kambodja.

 • En indisk kvinna i sitt översvämmade hus

  I Indien har 37 personer omkommit i översvämningar i delstaten Kerala. Sen juni har 175 personer dött till följd av monsunregnet.

 • I dag kom beslutet i Kambodjas högsta domstol om att upplösa landets oppositionsparti. 118 parlamentsledamöter och partimedlemmar får inte verka politiskt i fem år.

 • Är Kambodja på väg mot diktatur? Den senaste månaden  har landet premiärminister Hun Sen jobbat hårt för att tysta alla kritiska röster i landet. Men han har också försökt få över textilarbetarna på sin sida, för de är en viktig grupp vars arbete bidrar till en tredjedel av landets inkomster.

  Hör Sveriges Radios Asienkorrespondent Margita Botröms reportage från Kambodja.

 • Gripna oppositionspolitiker, hot om att helt upplösa oppositionen,  internationella hjälporganisationer slängs ut ur landet, tvångsstängda radiostationer och tidningar. Och skrämseltaktik mot den egna befolkningen - om ni inte står på min sida blir det krig igen. Så har det låtit i Kambodja de senaste veckorna sedan premiärminister Hun Sen inledde sin senaste offensiv för att tysta all kritik och motstånd inför parlamentsvalet om tio månader. En del hävdar att landet är på god väg mot diktatur. Vår Asienkorrespondent Margita Boström åkte till Kambodjas huvudstad Phnom Penh för att ta reda på vad det är som händer.

 • Oppositionella politiker fängslas och oberoende radiokanaler stängs ner när Kambodjas premiärminister Hun Sen griper allt hårdare om makten.

  Sedan i våras har läget försämrats kraftigt i ett land där yttrandefrihet och mänskliga rättigheter kränks. Vår Asienkorrespondent Margita Boström är på plats i Phnom Penh för att berätta om utvecklingen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista