• En tidnings första sida och en man med supportrar.

  En politisk maktkamp har kastat in Sri Lanka i en svår regeringskris som kan utlösa oroligheter i landet. Landets president har sparkat den sittande premiärministern och ersatt honom med en av landets tidigare presidenter som kritiserats hårt för brott mot mänskliga rättigheter.

 • I Sri Lanka har regeringen utlyst ett tiodagars nödläge, efter sammandrabbningar mellan muslimska och buddistiska grupper. I det berörda området har även utegångsförbud införts. Sammandrabbningarna väcker oro om att Sri Lanka åter ska falla ned i en våldsspiral.

 • Dödssiffran i sydasiatiska Sri Lanka närmar sig nu 170 efter de senaste dagarnas översvämningar och lerskred. Många saknas fortfarande och väderprognosen bara visar mer regn.

 • Dödssiffran stiger efter det att ett sopberg kollapsat i Sri Lankas huvudstad Colombo. Minst 16 personer har konstaterats döda, uppger militär och sjukvård medan räddningsarbetare gräver bland soporna för att hitta överlevande. Bland offren finns flera tonåringar.

 • 30 år av inbördeskrig i Sri Lanka är över, men nu har Kina seglat upp som ett nytt hot mot stabiliteten. Sri Lankas förra regering tecknade flera stora avtal med Kina för hjälp med vägnät, järnväg och flygplatser – men nu saknas pengar att betala lånen med. Något som i förlängningen kan öka Kinas inflytande över landet.

  Hör Ric Wassermans reportage från Sri Lanka.

 • På kartan har det lilla öriket formen av en tår, och nog har det runnit många tårar under de 27 år som präglades av ett våldsamt inbördeskrig. Men nu är det nya tider och de utländska besökarna har blivit landets tredje största inkomstkälla. Många av dem är svenskar och nu när charterflyget är tillbaka väntas turismen öka ännu mer.

 • Det varit fred i över sju år i Sri Lanka efter över 27 år av blodigt inbördeskrig. Men nu höjs allt fler varningar om att en ny separatiströrelse växer fram.

 • I vår serie om #yttrandeofriheten ska vi till Sri Lanka. Under det 27 år långa inbördeskriget rankades Sri Lanka som ett av de farligaste att arbeta som journalist i. Nu har det gått över 7 år sedan krigslutet men fortfarande är det ett farligt jobb.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista