• Flyktingar Sahara.
  • Algeriet har tvingat tusentals utvisade migranter - män, kvinnor och barn ut i den stekheta Saharaöknen där de får försöka överleva bäst de kan.
  • Enligt AP har massutvisningarna från Algeriet ökat sedan i höstas när
   EU satte press på nordafrikanska länder att hindra människor från att ta sig norrut mot Europa.
  • Hör vår migrationskorrespondent Alice Petrén och vår EU-reporter Susanne Palme.
 • I veckan skulle den tyska kanslern Angela Merkel ha rest till Algeriet på officiellt besök och hon skulle ha träffat president Abdelaziz Bouteflika. Men mötet fick ställas in på grund av att presidenten var som det sas "tillfälligt sjuk". Många frågar sig nu hur den snart 80-årige presidenten egentligen mår.

 • Algeriets unga befolkning möter stora utmaningar i sin vardag. Arbetslöshet, korruption och låg utbildningskvalitet. Det är fem år sedan den arabiska våren, då algeriska myndigheter våldsamt slog ner protester som uppstod i huvudstaden Alger. Protesterna tog aldrig riktigt fart igen, men det politiska engagemanget finns kvar bland många unga.

 • Algeriet har sett många tusen unga lämna landet senaste decennierna särskilt under och efter inbördeskriget på 90-talet. Drömmen om Europa är fortfarande utbredd i landet, där arbetslösheten är hög särskilt bland unga akademiker. Men idag märks också en motsatt trend, många som åkt till Europa senaste decennierna flyttar tillbaka. Dels av viljan att bidra till utvecklingen av Algeriet dels på grund av krisen i Europa. Reportage av Fanny Härgestam

 • Algeriet – ett land som är relativt stängt för omvärlden, och där över hälften av befolkningen är under 30 år. Landet har utbredd korruption, en åldrande president, ett stelbent politiskt system, ojämlikt fördelade tillgångar och ett förlegat utbildningssystem. Här ser många flykten som utväg – att lämna landet eller fördriva tiden genom fotboll. 

  Samtidigt har fotbollsarenan blivit en av få platser i samhället där man öppet kan kritisera makten. Frilansjournalisten Fanny Härgestam träffade fotbollsentusiaster i Alger.

 • En fransk turist har blivit kidnappad i Algeriet, uppger det franska utrikesdepartementet under måndagkvällen. En jihadistgrupp säger sig ligga bakom tillfångatagandet och gruppen hotar nu med att döda fransmannen om Frankrike fortsätter med angreppen i Irak. Frankrikes utrikesdepartement bekräftar att videon är autentisk.

 • Det officiella valresultatet i Algeriet har meddelats. Enligt valmyndigheten fick den sittande presidenten Abdelaziz Bouteflika 81,53 procent av rösterna.

 • Sex kandiderar i presidentvalet.

  I Algeriet är det val i dag och spänd stämning. Sittande presidenten Abdelaziz Bouteflika är 77 år gammal och hälsan dålig, men han väntas vinna en fjärde period vid makten.

 • I morgon är det presidentval i Algeriet, ett val som den sittande presidenten Abdelaziz Bouteflika har stora chanser att vinna. Bouteflika, som är 77 år, och har regerat i 15 år vill fortsätta - samtidigt är han så sjuklig att han knappt syns offentligt alls längre. Frågan är hur många som kommer att strunta i att gå och rösta. Hör statsvetaren Inga Brandell och den algeriske journalisten Said Chitour, intervjuad av Magnus E Wennerberg


   

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista