• Poliser inspekterar platsen där explosionen ägde rum den 4 januari. Foto: Claudio Reyes/TT.

  Fem personer har skadats i en explosion vid en busshållplats i Chiles huvudstad Santiago. Enligt regeringen handlar det om en terrorhandling. Ingen fick livshotande skador.

 • Biskoparna Luis Fernando Ramos Perez (höger) och Juan Ignacio Gonzalez förkunnar att de avgår.

  I Chile växer utredningen om sexuella övergrepp inom den katolska kyrkan. 
  Ytterligare offer har trätt fram och nu är det 167 personer inom kyrkan som utreds för att själv ha begått eller försökt mörka sexuella övergrepp mot barn.

 • Arkivbild på bebis.

  Chilenska myndigheter utreder 371 fall av misstänkt olagliga adoptioner mellan Chile och Sverige på 70-talet och 80-talet, rapporterar SVT Nyheter Väst. Enligt misstankarna har barnen förts bort mot sina biologiska föräldrars vilja.

 • Mauricio Rojas

  Den svensk-chilenske före detta folkpartistiske politikern Mauricio Rojas blev i förra veckan utsedd till kulturminister i Chile. Nu uppger den chilenska tidningen La Tercera att han avgår efter kritik för uttalanden han gjort för två år sedan.

 • Chile har infört världens hårdaste regler för reklam till barn för onyttiga livsmedel, och varningsmärken på förpackningarna för att stoppa den snabbt växande fetmaepidemin i landet.

 • Två miljarder människor är överviktiga eller feta på jorden och nu har ett trettiotal länder infört läskskatt. Men ett land som gått betydligt längre än så och infört världens strängaste marknadsföringsregler och varningsmärkning på skräpmat, det är Chile. Två tredjedelar av chilenarna har ändrat sina kostvanor två år efter att de här reglerna börjat gälla.

 • Påve Franciskus har idag bett om förlåtelse för de sexuella övergrepp på barn som utförts av katolska präster i Chile, där påven just nu är på besök. Men offren för pedofilskandalen avfärdar ursäkten som verkningslös.

 • För några timmar sedan landade påve Franciskus i Chile för ett fyra dagar långt besök. Resan är påvens kanske mest komplicerade hittills. Den chilenska katolska kyrkan är hårt kritiserad för pedofiliskandaler, och flera kyrkor har attackerats inför Franciskus ankomst.

 • På söndag hålls andra omgången i Chiles presidentval, och värdefrågorna spelar en allt större roll i valkampanjen. Sittande president Michelle Bachelet har liberaliserat Chiles strikta abortlagar, och högerkandidaten Sebastián Piñera har sagt att han vill revidera den nya abortlagen ifall han väljs till president. Vår Latinamerikakorrespondent Lotten Collin rapporterar från Chile.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista