• Allianspartierna vill att arbetsgivare ska slippa betala lön om det uppstår en tvist vid en uppsägning. Tanken är att den anställde ska få A-kassa medan tvisten utreds ut i domstol. Men nu protesterar de tre största fackföreningarna mot förslaget.

 • Alliansen har i sitt valmanifest lovat att alla som vill ska ha rätt att jobba kvar tills de fyller 69 år. Socialdemokraterna verkar inte ha några invändningar. Däremot gillar inte arbetsmarknadens parter den tvingande lagstiftningen.

 • Cirka 250 000 unga riskerar att få en ännu svagare ställning på arbetsmarknaden. Det varnar LO och TCO med anledning av alliansens förslag om så kallad lärlingsprovanställning för ungdomar under 23 år.

 • TCO:

  Arbetsgivare är negativa till att anställa tidigare sjukskrivna. Det visar tjänstemannaorganisationen TCO:s undersökning bland 1 800 arbetsgivare. Enligt Roger Mörtvik, samhällspolitisk chef på TCO, leder detta till att allt fler blir beroende av socialbidrag.

 • Alliansförslag

  Det ska kosta mindre för en arbetsgivare som ligger i tvist med en anställd. Det är en förändring som allianspartierna vill genomföra under nästa mandatperiod, enligt valmanifestet som de presenterade häromdagen. Istället för lön ska den anställde få a-kassa under tiden som tvisten pågår.

 • De rödgröna partierna vill hindra arbetsgivare från att låta unga ha tidsbegränsade anställningar under långa perioder. Partierna överväger att införa olika arbetsgivaravgifter för fast anställda och för de som har visstidsanställning. Vänsterpartiet vill gå längst och föreslår höjd skatt.

 • Socialdemokraterna presenterar i dag ett förslag om förändring av villkoren för sjukförsäkringen för deltidssjukskrivna. S tar upp fallet med läkaren som fick stå som exempel i SVT:s utfrågning av moderatledaren Fredrik Reinfeldt i går, och som visade sig vara en del i S kampanj.

 • När alliansen presenterade sitt valmanifest i går kom som beräknat inga förslag om förändringar av turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, las. Alla partier i alliansen utom Moderaterna vill se förändringar av las, men Moderaterna gick alltså segrande ur striden.

 • Alliansen föreslår reformer för totalt 32,7 miljarder kronor under nästa mandatperiod i sitt valmanifest. För 2011 föreslås reformer för 12,8 miljarder kronor, men trots detta tonar finansminister Anders Borg ner inflationsriskerna.

 • De borgerliga partierna presenterade i dag sitt gemensamma valmanifest. Det är löften om vad regeringspartierna tänker göra om de vinner valet.

 • Sänkt personalbeskattning är den viktigaste frågan för svenska storföretag framöver. Det visar en undersökning som revisionsföretaget Pricewaterhouse Cooper gjort bland 300 skattechefer i större svenska bolag.

 • Alliansen:

  I dag presenterade allianspartierna sitt jobb- och företagspaket inför valet, satsningar som sammanlagt skulle kosta knappt 2,5 miljarder kronor under nästa mandatperiod.

 • Alliansen lovar

  Den borgerliga alliansen lovar att sänka skatten för pensionärerna vid en valseger. Grundavdraget för pensionärerna ska höjas under nästa år vilket motsvarar en skattesänkning med två och en halv miljard kronor, skriver Alliansens partiledare på DN Debatt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista