Naturnörden Pav Johnssons blogg

P4 Kalmars Pav Johnsson skriver betraktelser om djur och natur.

Till bloggens förstasida.

 • Reser från världens alla hörn.

  P4 Kalmars egen naturexpert, Pav Johnsson, hade med sig en kilvingad styltlus och en långsprötad silverfisk till studion.

 • Virvelmask låg under en sten.

  En mycket liten "landplanarie", eller virvelmask, som aldrig tidigare påträffats i landet hittades i förrgår av Johan Myhrer under en sten på Öland.

 • I lördags morse befann sig P4 Kalmars naturexpert Pav Johnsson i det tropiska växthuset vid Lunds botaniska trädgård. Där fann han en större dallerspindel, en art som också hittats i Kalmar län.

 • Blogg.

  P4 Kalmars naturexpert Pav Johnsson berättar i sitt nya blogginlägg att våra fåglar fått lära sig sjunga två gånger i historien(!) och att det krävs åtminstone ett femtiotal gener för att få dem att lära sig härma och göra ljud.

  Läs Pavs blogginlägg!

 • Blogg.

  P4 Kalmars naturexpert Pav Johnsson hjälper i dagens blogginlägg Gunsan Persson i Västervik att berätta om en av våra vackraste mossor som hon skickat in bild på. 

  Läs Pavs blogginlägg!

 • Blogginlägg.

  "För tre år sedan, när ett nytt fågeltorn skulle uppföras i södra delen av Ottenbylund, hittades en käke vid basen av en stenmur. Betarna långt fram i käken visade att det kunde röra sig om ett vildsvin." 

  Läs vår naturexpert Pav Johnssons nya blogginlägg!

 • Blogg.

  I vår naturexpert Pav Johnssons analys av supervalåret 2014 är alla vågmästare! Nej, det handlar inte om hur valet till kommun, landsting och riksdag gick. Han skriver om att det gjorts ovanligt mycket observationer av val i svenska farvatten, inklusive Östersjön i år. 

  Läs Pavs blogg!

 • Se bilderna.

  P4 Kalmars naturexpert Pav Johnsson berättar i sitt nya blogginlägg om att den långa varma sommaren i kombination med regnen i augusti gjort att vi fått en riktigt bra svamphöst. 

  Läs Pavs blogginlägg!

 • Lysande grön.

  Nu i helgen var vår egen naturexpert, Pav Johnsson, konferencier vid Falsterbo Bird Show. På väg hem åkte han förbi Stjärneholms borgruin utanför Skurup. I vallgraven runt det som en gång var en borg upptäcktes förra året en växt som inte tidigare påträffats i Sverige.  

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista