Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
2013

I hängmattan med Tommy Myllymäki

Publicerat måndag 22 juli 2013 kl 08.30
I hängmattan med Tommy Myllymäki
(31 min)
Tommy Myllymäki. Foto: Kerstin Svenson.
Tommy Myllymäki. Foto: Kerstin Svenson.

TV-kocken Tommy Myllymäkis mamma kunde koka soppa på en spik. Av henne och mormor har han lärt sig hur man hanterar egenodlade råvaror och lagar mat från grunden.

Katrineholmskillen bestämde sig redan som tolvåring för att bli kock. Han gick en restaurangutbildning på Lindengymnasiet i Katrineholm. Hans mål då var att vinna "Årets kock" och att få representera Sverige i Bocuse d´Or, världens mest prestigefyllda matlagningstävling, även kallad VM för kockar. Dom drömmarna har han uppfyllt.

I dag är han en framgångsrik entreprenör som gör allt för att få livspusslet att gå ihop. Han har lämnat Sörmland för Småland, närmare bestämt Jönköping där han bor med sambo och två barn i ett hus ett stenkast från Vättern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".