Åsa Larsson
Åsa Larsson
Sommarserie

I hängmattan med Åsa Larsson

"Folk blir inte så upprörda när man dödar präster men däremot hundar"
29 min

2003 debuterade författaren Åsa Larsson med deckaren Solstorm, hon är mamma till två barn och de är ofta med och tycker om det Åsa skriver i Pax-serien, berättar Mariefredsförfattaren i Hängmattan.

Hon var överlycklig när hon skrev sitt första kontrakt med Bonnier. Så här långt har hon skrivit fem deckare som har översatts till drygt tjugo språk. Just nu ligger hela hennes fokus på barnlitteratur. Tillsammans med Ingela Korsell har hon skrivit åtta böcker i Pax-serien som är ett fantasy-epos. Det återstår att skriva två böcker.

– Det är otroligt svårt att ta ledigt från sin egen hjärna, säger Åsa som hittar stunder för vila när hon rider på sin häst.

Hon kopplar också av när hon läser andras berättelser. Det kan bli allt från gammal norrbottnisk litteratur till deckare och barnlitteratur.

Åsa Larsson har för avsikt att skriva den sjätte och sista delen i sin deckarsvit om Rebecka Martinsson. Den ligger till hälften färdigskriven och väntar på ett avslut så fort hon lagt barnbokslitteraturen till handlingarna. Efter det väntar kanske ett helt år av vila.  

Mer om I hängmattan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".