Gabriel Forss
Gabriel Forss. Foto: Kerstin Svenson.
Sommarserie.

I hängmattan med Gabriel Forss

"Att leva i en lögn äter upp en"
29 min

Först vid 27 års ålder gick han ut och berättade om sin hemlighet. Det skulle gå ytterligare två år innan hans föräldrar fick veta, berättar Gabriel Forss när han träffar Kerstin Svenson.

2012 gav Gabriel Forss ut boken ”Äntligen” där han berättar om hur han har jobbat med sitt förhållande till Gud, men också om sin homosexualitet.

– Musiken har varit en del av mig så länge jag kan minnas. Jag tror jag var fyra år när jag stod på en scen första gången, säger Gabriel som är född i Katrineholm.

Han var med och vann melodifestivalen med gruppen Blond och låten ”Bara hon älskar mig” 1997 och fick delta i finalen i Dublin där låten slutade på en sextonde plats.

Två år senare körade Gabriel bakom Charlotte Perelli och tog hem segern i melodifestivalen med låten ”Take me to your heaven”.

Sveriges bidrag segrade sedan även i Eurovision Song Contest i Jerusalem. Sen har det rullat på för Gabriel. Han fyller sitt liv med många olika uppdrag som han berättar om ”I hängmattan”.

Mer om I hängmattan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".