Jan Scherman
Jan Scherman. Foto: Kerstin Svenson.
Sommarserie

I hängmattan med Jan Scherman

"I hjärtat och själen bultar en murvel"
35 min

Jan Scherman har alltid gillat att berätta historier och det har han gjort i sin roll som journalist. Idag gör han det gärna för sina fem barnbarn.

Jan är född i Linköping, bor i Stockholm och har sommarhus i Östergötland. Kopplingen till Sörmland är Trosa, en plats som han tycker mycket om att vistas på.

I hängmattan får vi en bild av journalisten Scherman, som under många år hade sin arbetsplats inom Sveriges Television och så småningom blev vd på TV4.  

– När jag blev börs-vd fick jag många ilskna kommentarer, berättar Jan och ser allvarlig ut.

I boken ”Räkna med känslorna - från murvel till börs-vd” berättar han om sitt livs resa. Där beskriver han sig som en ilsken person.

Ilskan har han sett som en kraft som provocerat fram konflikter. Konflikter som så småningom har mynnat ut i lösningar. Han vill inte rättfärdiga alla sina utbrott, men han är övertygad om att det ibland är, som han beskriver det, "bra att dra näven i bordet".

Men det finns en annan sida av Jan, han tror sig även vara poppis hos sina fem barnbarn eftersom han gillar att skämma bort dem med sötsaker.

Mer om I hängmattan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".