• 1 av 2
    2 av 2

    Som 19-åring flyttade Tomas från Stockholm till Israel. Där träffade han Leja, som vuxit upp i Göteborg. De hade mycket gemensamt, som att bådas föräldrar var överlevare från förintelsen. Idag bor Tomas, Leja och deras fem barn i den judiska bosättningen Elkana på Västbanken. Det är ett villaområde omgivet av taggtråd och säkerhetsvakter.

  • Om kurderna som återvände för att styra det irakiska Kurdistan. Möt socialarbetaren från Tensta som blivit inrikesminister, ekonomen från Handelsbanken som styr i Mosul, och ministern vars fru än idag arbetar på dagis i Stockholm. Alla försöker de i sitt dagliga arbete i norra Irak tillämpa några av de kunskaper de fick i Sverige.

  • För två sedan fick Marianne Warginger besked att hon har cancer i tjocktarmen. Dödligheten är 50 procent. Hon har opererat bort en del av tarmen och gått igenom en cellgiftsbehandling. Nu väntar tre år av årliga kontroller innan hon kan bli friskförklarad.

  • En dokumentär av Karine Mannerfelt om en muslimsk kvinnas svenska vardag. Från 1991.

  • Bahtije hade två söner. Den äldsta hade börjat använda droger och placerades därför av kommunen i ett familjehem. Han omkom i en bilolycka tillsammans med tre andra ungdomar från familjehemmet. Bahtije ser det som ett bevis på att myndigheterna har agerat felaktigt. Hon är alban från Kosovo och har varit i Sverige i 20 år, men talar inte svenska.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista