• Sången om Sverige #4

  En mataffär i Hökarängen i södra Stockholm. De oranga skyltarna med lockpriser syns på långt håll. Hit kommer barnfamiljer för att spara några hundralappar varje månad. Och hit kommer folk som åkt långt för att storhandla. Men hit kommer också de som inte har råd att handla någon annanstans. För här finns det allra billigaste.

 • Sången om Sverige #2

  – Finns det någon mer lycka att hämta i det här livet? Just nu tänker jag att om någon kunde ge mig ärlig kärlek så skulle jag bli frisk, säger Anneli Nilsson, 49. 
  Hon kämpar mot sin ms-sjukdom och mot skuggorna från sitt förflutna i missbrukarkretsar.

 • Sången om Sverige – del 1/4

  – Det är smärtsamt, oerhört obeskrivbart egentligen, att plötsligt inte ha ett hem, säger Ingrid, 82. Hon har ångest och klarar till slut inte av att bo hemma längre. Varken böner, poesi eller lugnande medicin dämpar ångesten. Nu har hon flyttat till äldreboendet Vårbacka Plaza.

 • Extrasändning på 1 maj
  Jevgenij kommer till Sverige från Vitryssland för att tjäna pengar som takläggare. Han har hört att Sverige har den största svarta arbetsmarknaden i hela EU. En dag börjar han med ett villatak i Täby. Villaägaren har gjort allt rätt och valt en etablerad svensk firma. Jevgenij minns att han går uppför stegen och börjar ta bort takpannorna. Grannen ser honom. Sedan hör hon ett skrik. Randi Mossige-Norheims dokumentär nominerades till Tempo Radio Award och till Ikarospriset.
 • Narkotikalandet – en serie i tre delar om det som dödar
  ”Det här ska vara med i dokumentären om mitt liv”, säger Petter och tittar rakt in i kameran. Sedan säger han: ”Nu sticker det”. Kompisen sätter nålen i hans armveck. Tre dagar senare dör han av en överdos tabletter, 21 år gammal. Twitter:
 • Narkotikalandet – en serie i tre delar om det som dödar
  Höst på Sergels torg. Narkotikahandeln pågår som vanligt. Madeleine har bestämt sig för att sluta med heroinet. ”Du kommer aldrig mer se mig här”, säger hon. Men en månad senare är hon tillbaka.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista