• Fredag den andra april 1976 är Bosse Jansson på en hamburgerbar med några av sina brevbärarkollegor. Han är uppspelt, folk satsar pengar på hans geografikunskaper. Kan han alla sovjetrepubliker? Dagen efter försvinner Bosse. Han går upp i rök och har aldrig återfunnits. Vad var det som hände?
  • Dokumentära mysterier
    Fredag den andra april 1976 är Bosse Jansson på en hamburgerbar med några av sina brevbärarkollegor. Han är uppspelt, folk satsar pengar på hans geografikunskaper. Kan han alla sovjetrepubliker? Dagen efter försvinner Bosse. Han går upp i rök och har aldrig återfunnits. Vad var det som hände?
  • Trettio år sedan det första Aids-fallet i Sverige – tre fristående dokumentärer
    Telefonen ringer hemma hos Örn. Han vill inte svara. Magen krampar. Signal efter signal. Han vet att det är ett dödsbud. Örn slutar räkna när trettio av hans vänner dött. Själv ska han dö 1993. Det har hans läkare sagt. Men läkaren dör före honom. I Aids.

  • Året är 1984. Monika jobbar dagar och nätter. Hon städar. Diskar. Vädrar. Sminkar sig. Går till affären. Håller ställningarna. Finns till hands. Det välstädade radhuset luktar våfflor och såpa.

    Så plötsligt händer något. En livsnödvändig funktion upphör att fungera. Samtidigt som grannfruarna permanentar varandras hår och bantar med bananer utvecklar Monika en ovanlig fobi. Och med den kommer rädslan. En rädsla som döljs med läppstift och klackskor.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista