• Riv fängelserna, släpp fångarna loss! Det är tidigt 70-tal och Karin, Ingrid och Ulla är tre av tusentals unga, radikala som slåss för en mänskligare fångvård. Genom studiecirklar, besöksgrupper och intensiv brevväxling ska fångarna hjälpas till ett bättre liv. Men väl innanför murarna möter de tre kvinnorna inte bara en ny och brutal värld – de möter också kärleken.
 • Det är en varm sommarkväll i juni, 1977. På parkeringen i Södertälje Folkpark rullar ett gäng raggarbilar in. På stora scenen spelar dansbandet Curt-Görans. Folk dricker öl och äter varmkorv, precis som vanligt…
 • Riv fängelserna, släpp fångarna loss! Det är tidigt 70-tal och Karin, Ingrid och Ulla är tre av tusentals unga, radikala som slåss för en mänskligare fångvård. Genom studiecirklar, besöksgrupper och intensiv brevväxling ska fångarna hjälpas till ett bättre liv. Men väl innanför murarna möter de tre kvinnorna inte bara en ny och brutal värld – de  möter också kärleken.

 • – Tvillingarna har kommit nu, säger pappa i telefonen. En liten och en stor. Allt är bra.
  Pappas röst låter trött. Och glad.
  Vi tror fortfarande att allt ska gå bra. Men så blev det inte.

  Det har gått tjugo år sen den där dagen, då Liv och Nadja föddes och Siri blev storasyster. ”Syster min” är berättelsen om vad som hände i hennes familj när de fick ett svårt skadat barn.  Om mamma, som gråter i bilen när ingen ser. Pappa, som tar omvägar i skidspåret för att slippa minnas. Om storasystrarna, som vill att allt ska vara som vanligt igen. Och om tvillingsyster Liv, som undrar varför det var just hon blev den friska.

  En dokumentär av Siri Ambjörnsson från Dramatiska Instititets radiolinje.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista