Närbilder och andra uppföljningar

Vad hände sedan?
Hur gick det för fjortonåriga Susanne ? Och var finns Valentin idag ?
Här kan du lyssna på uppföljningar av Susanne Björkmans äldre dokumentärer.
Läs också Susannes egen berättelse om mötet med Susanne och Malmöraggarna!

 • 1 av 12
  2 av 12
  3 av 12
  4 av 12
  5 av 12
  6 av 12
  7 av 12
  8 av 12
  9 av 12
  10 av 12
  11 av 12
  12 av 12

  Det räcker inte att bara sitta och prata. Gunilla Moshi är diakon i Skärholmens församling i Stockholm. Tidigare var hon socialarbetare men i kyrkan känner hon sig friare att möta människor.
  Två dokumentärer med diakon Gunilla Moshi av Susanne Björkman – Del II

 • ”Jag har aldrig varit någon bladvändare. Och jag tror inte på att skicka människor hit och dit mellan olika instanser. Ibland är det bättre att lyfta från stolen och följa med själv istället. I socialt arbete måste man våga få lite skit under naglarna.”
   
  Gunilla Moshi är diakon i Skärholmens församling. Dokumentären ”Gör något nu!” följer Gunilla Moshi i hennes praktiska arbete och i de samtal som uppstår i kyrkans kök. Innan Gunilla blev diakon arbetade hon länge som socialarbetare men i kyrkan känner hon sig lite friare.

  Varför vänta om det går att få något gjort nu?

   Det första programmet av två om diakonen Gunilla Moshi av Susanne Björkman.

 • Han hade rymt från sitt fosterhem och visste inte var han skulle ta vägen. Ordet hemma fanns inte på kartan. Tillflykten blev ett kompisgäng på söder i Stockholm. 

  – För mig finns ingen bakgrund och ingen framtid. Det finns bara nu, sa Michel då.

  När vi sågs första gången var han sjutton år. Flera i gänget levde lika utsatt som Michel. Trygghet var en bristvara och gänget kom att fungera som en sköld och ett skydd mot yttervärlden. De lärde känna varandra i samband med ockupationen av ett rivningshus på söder i Stockholm och bland dem som var med uppstod en alldeles speciell gemenskap.

 • Året är 1980 och punken har kommit för att stanna. Kreativiteten blommar och med namn som Svensk ost, Grisen skriker, Attack och Alien Beat skapas musik långt från diskotekens lättsmälta rytmer. Under några månader följer Susanne Björkman Pelle och de andra medlemmarna i Alien Beat. För dem betyder musiken allt.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista