Jönköping

Abortmotståndare demonstrerade i Jönköping

1:50 min

På tisdagsförmiddagen demonstrerade ett antal personer från organisationen Människorätt för ofödda, MRO, i centrala Jönköping.

På tisdagen demonstrerade ett antal personer på Hoppets torg i centrala Jönköping. Stora plakat med förstorade bilder på aborterade foster visades upp vid demonstrationen. Organisationen Människorätt för ofödda, MRO, är de som står bakom kampanjen och det var många förbipasserande som reagerade starkt på bilderna.

– Jag tänker att det är sorgligt att man har glömt hur det en gång var när det var flickor som dog. Man tar steg bakåt i utvecklingen och inte framåt, säger Ingrid, en av kvinnorna som reagerade plakaten.

Gullan Malmquist är vice ordförande i MRO och en av dem som höll i ett av plakaten. Och enligt henne är det en självklarhet att demonstrera.

– Vi vill visa att det är ett grovt brott att döda en människa, även en liten ofödd människa som inte alls har möjlighet att försvara sig själv och sitt liv, säger hon.

Vad tänker du om rätten att själv få bestämma över sin egen kropp som kvinna?

– Det här handlar om en annan människas kropp. Man dödar en annan människa genom att göra abort. Vi önskar väcka människors samvete helt enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista