• Rallyts framtid i Värmland är säkrad då Svenska Rally AB och FIA:s promotor WRC Promoter GmbH i dag har enats om ett treårsavtal. Rallyt blir med andra ord kvar i Sverige till och med 2016.

  – Äntligen är VM-avtalet i hamn, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

 • Den 2 april lämnar Bertil Klarin posten som tävlingsledare för Rally Sweden. Han efterträds av Christina Lundqvist Viklund.

  – Jag ser ljust på framtiden säger den nya tävlingsledaren.

 • Rally Sweden byter tävlingsledare. Den 2 april ersätts Bertil Klarin av Christina Lundqvist Viklund.– Tävlingsledare som behärskar konsten att dirigera deltävlingar i rally-VM växer inte på träd och jag är mycket nöjd över att Christina väljer att komma tillbaka i hetluften, säger Svenska Rallyts vd Glenn Olsson. 

 • En andraplats och två tredjeplatser de senaste tre åren. Det är facit för norrmannen Mads Østberg i det svenska VM-rallyt. På den sista sträckan tar han tredjeplatsen och fick också med sig en extra VM-poäng. I den totala tabellen så kämpade han länge om tredjeplatsen med fjolårsvinnaren Jari-Matti Latvala.

  – Jag förstod tidigt att vi inte skulle vinnna. Men det har varit en tuff fajt för att ta sig in på topp tre igen. Jag är väldigt glad över att vi vann kampen med Latvala, sa Mads Østberg.

 • Den niofaldiga världsmästaren Sebastien Loeb gjorde allt för att återigen få vinna rallyt men några ödesdigra misstag satte stopp för fransmannens vinstplaner.

  – Jag fick en dålig startpositon i början av rallyt och dessutom gjorde jag två misstag som gjorde att vi tappade 30 sekunder. Ogier har inte gjort några misstag", sa Sebastien Loeb som gratulerade sin landsman.

 • Rally Sweden 2013

  För att ta sig till sista sträckan, Powerstage SS22, i Torsby får man använda sig av lastbil. I alla fall fick Torsten Gabrielsson göra det.

 • Fjolårsvinnaren Jari-Matti Latvala hade mungiporna neråt när han kom till målet på rallyts sista specialsträcka.

  – Det har varit en besvikelse, sa Jari-Matti Latvala och han tycker inte att han har hittat farten.

 • Rally Sweden

  Khalid Al-Qassimi körde rakt fram i en kurva och flög över stock och sten under SS15 på lördagseftermiddagen. Mattias Sandberg såg allt genom sin kamera och tryckte ner avtryckaren när han såg att Al-Qassimi styrde, men att bilen gick rakt fram.

 • Fransmannen Sebastien Loeb satsade allt på näst sista sträckan men fastnade i en snövall och därmed försvann hans chanser att nå ikapp landsmannen Sebastien Ogier. Bara ett rejält misstag från Ogier kan nu hindra honom från att vinna årets rally.

  – Jag gjorde några misstag och fick ta det lite lugnare, sa Sebastien Loeb.

  – Det var skönt att se sista splittiden och bara undvika misstag mot slutet, sa en glad Sebastien Ogier innan han åkte iväg för att köra den sista Power Stage-sträckan i Torsby.

 • Finländaren Jari-Matti Latvala tog i allt han kunde på rallyts näst sista sträcka men det räckte ändå inte för att slå norrmannen Mads Østberg som presterade den bästa tiden på sträckan.

  – Det var en ganska bra sträcka. Jag är nöjd. Vi justerade lite och balansen i bilen känns bättre", sa Mads Østberg.

  Latvala kom in med gräs i fronten på bilen och var lite uppgiven.

  – Jag känner att jag inte har tillräckligt med fart. Mads kommer ta tid här. Jag har ingen aning om hur jag ska ta fem sekunder på Mads, sa Jari-Matti Latvala.

 • Kirkenærsträckan skördar sina offer även det här året. Förra året körde världsmästaren Loeb bort sig den här gången hamnade Sordo och Novikov ute i snön och Mads Østberg förklarar varför det var så svårt.

  – Det är väldigt bra fäste i spåren där gruset är framme men kommer man utanför spåren så är det mycket snö, sa Østberg.

  Mads Østberg och Jari-Matti Latvala tampas om tredjeplatsen och när Kirkenær kördes för andra gången så prickade båda exakt samma tid. Totalt så skiljer det fortfarande fem sekunder mellan de två.

 • Rally Sweden 2013

  Vid starten till sträckan i Torsby idag fanns Leif granlund på plats. Han är den som ansvarar för det tekniska på sträckan.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista