• Annétthe Zettergren. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

  Den före detta landstingspolitikern Annétthe Zettergren, som fälldes för bedrägerier i mångmiljonklassen mot Landstinget i Värmland, tar nu strid i förvaltningsrätten för att slippa betala tillbaka felaktigt utbetald sjukpenning.

 • Den före detta moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren överklagar Värmlands tingsrätts dom på 3,5 års fängelse för bedrägeri. Zettergren kräver att åtalet om bedrägeri mot landstinget ogillas och att hon därmed också ska slippa betala nästan 4 miljoner kronor i skadestånd. Även åklagaren överklagar nu domen och kräver skärpt straff.

 • Sjukgymnasten och förra moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren dömdes idag till fängelse i tre år och sex månader för grovt bedrägeri mot landstinget och förre sambon.

  – Jag är nöjd med att hon dömdes för grovt bedrägeri och att man kom fram till att brotten mot landstinget var uppsåtligt, säger målets åklagare Barbro Brännlund.

 • Annétthe Zettergren och hennes försvarsadvokat Richard Schönmeyr har ännu inte bestämt sig för om de ska överklaga tingsrättens dom. - Vi ska läsa domen i lugn och ro innan vi fattar beslut om det, säger Richard Schönmeyr.

 • Sjukgymnasten och förra moderata landstingspolitikern Annétthe Zettergren dömdes idag av Värmlands tingsrätt till fängelse i tre år och sex månader för två fall av grovt bedrägeri mot landstinget och mot sin förre sambo.

 • Idag avslutades rättegången mot bedrägerimisstänkta Annetthe Zettergren och hennes systerson. I slutpläderingen yrkade åklagaren på fyra års fängelse för Zettergren och att systersonen ska dömas för grovt bedrägeri.

 • Fallet Annethe Zettergren

  Idag avslutas rättegången mot Annetthe Zettergren och hennes systerson. På förmiddagen var det systersonens tur. Han är åtalad för grovt penninghäleri eftersom Zettergren förde över pengar till hans konto:

  – Jag tyckte inte att det var något konstigt, sa han under förhöret.

 • Jan Hultbäck är divisionschef för hälsa, habilitering och rehabilitering på landstinget i Värmland var en av de företrädare som åkte till Likenäs för att granska Annétthe Zettergrens journaler förra året.

 • VÄRMLAND

  Annétthe Zettergren öppnade upp för fler medgivanden när rättegången återupptogs idag. Advokat Richard Shönmeyr lade i sin sakframställan fram att det kan finnas fel i fler patientärenden än de 80 som den åtalade tidigare medgivit.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista