Konsumentmakt

Konsumentrådgivarna på Rådrummet i Karlstad besvarar lyssnarnas konsumentfrågor och tar upp aktuella ämnen.

 • 27 februari

  Som förälder är det viktigt att man brukar sin Konsumentmakt. Därför fokuserade konsumentrådgivarna idag på barnen. Elisabeth Eklo gav råd om barnförsäkringar, och Jennie Rönnbäck om kemikalier i barns vardag.

 • Konsumentmakt 6 mars

  Våren är här och ett lika säkert vårtecken som vitsipporna, det är de utländska asfaltsläggare som kommer hit och erbjuder villaägare sina tjänster.
  - Nu är det dags igen, de är redan här, säger konsumentrådgivare Jessica Fong som varnar för att tjänsterna kanske inte håller vad som utlovas.

 • Konsumentmakt

  I säsongens första Konsumentmakt varnade Elisabet Eklo och Ina Johansson för så kallade avtalsfixare. Rådrummet i Karlstad får allt fler klagomål på företag som mot fullmakt erbjuder sig att "fixa" billigare telefon- och elavtal.

 • Det drar en inbrottsvåg över Värmland och polisen i Värmland uppmanar folk att dra igång grannsamverkan och skaffa inbrottslarm. Men det är en dyr investering och vilka larm ska man välja? 
  Frågor som fick sina svar i senaste Konsumentmakt.

 • 28 november

  Konsumentmakt idag fokuserade på ID-kapning. Något allt fler råkar ut för eftersom vi idag kan göra affärer och ingå avtal via nätet. Det finns nya försäkringar som skyddar mot detta. Falck security och UC erbjuder två av tjänsterna som nu marknadsförs hårt. Men behöver man såna försäkringar? Och hur kan man skydda sig mot ID-kapning? Konsumentrådgivarna Ina Johansson och Elisabet Eklo ger råd.

 • 21 november

  De finns överallt omkring oss. I rengöringsmedlet, hudlotionen, kvittot i plånboken, plastmuggen, golven vi går på, färgen i väggarna, maten vi äter. Konsumentmakt den 21/11 handlade om kemikalier i vardagen och hur man kan skydda sig mot dem.

 • 14 november

  Börja sluta slösa. Så heter en kampanj som Rådrummet i Karlstad dragit igång. I P4 Värmlands temavecka om arbetslöshet ger konsumentrådgivarna Jessica Fong och Ina Johansson råd om vad man kan göra när den privata ekonomin störtdyker.

 • 7 november

  Rådrummet i Karlstad fyller 15 år. I Konsumentmakt den 7 november besvarar konsumentrådgivarna Jennie Rönnbäck och Elisabet Eklo några av de vanligaste frågorna de får.

 • 31 oktober

  Många drömmer om ett eget hus. För de flesta är detta det största köp de kommer att göra i livet. Konsumentrådgivarna Elisabet Eklo och Ina Johansson tipsar om vad man bör tänka på, och vad som gäller. Bland annat om Dolda fel-försäkringar, som Konsumentverket nu kritiserar.

 • 24 oktober

  Telefoni var ämnet för dagens i Konsumentmakt.

  Eivor Åslund hade bekymmer med sina I-phones som inte fungerar. Trots det tvingas hon betala för dem till Telia varje månad. Maud Forsberg försöker hjälpa sin mamma att bli av med ett abonnemang hon blivit pålurad per telefon. Från början hette operatören Telespar, som övergick till Ringia, som nu övergått till Alltele.

 • Second hand är en trend som bara växer och växer. Loppisar på landsbygden dyker upp som svampar ur jorden, och att gå på auktion är ett nöje för många. Men gäller konsumentlagstiftningen också när man handlar begagnat eller får man då "skylla sig själv"? Konsumentrådgivare Ina Johansson ger råd:

 • I Konsumentmakt den 17 oktober ägnade vi oss helt åt att besvara lyssnarnas frågor. Hjördis från Filipstad ringde om en trasig våg som hon skickat tillbaka men inte fått tillbaka pengarna för. Rörmokaren Leif undrade hur länge garantier gäller, och en kvinna hade nappat på ett prova på-abbonemang för 99 kr men blev skyldig företaget 890 kronor.

 • Att skaffa ny bil är ett riktigt stort köp som man inte gör så ofta. Problem som drabbar bilköpare är ett av konsumentrådgivarnas vanligaste ärenden. Elisabet Eklo och Jenny Rönnbäck ger råd:

 • 26 SEPTEMBER

  Trubbel med hantverkare brukar toppa klagomålsstatistiken hos landets konsumentrådgivare. Hur undviker man tvister vid renovering? Det handlade Konsumentmakt om idag. Ina Johansson och Jessica Fong gav råd.

  Vi pratade också med Birgit Spik i Fiskevik i Arvika som känt sig illa behandlad av en tvättmedelsfirma.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista