Unga idrottstjejer

P4 Värmlands reportageserie om unga idrottstjejer. Vi kommer att möta fem tonåringar som älskar sport. De sysslar med helt olika idrottsgrenar men har ändå en sak gemensam: Träning och tävling är så viktigt att de bygger hela sitt liv kring idrotten!

 • Serie: Unga idrottstjejer

  Elissy Nsabimana tillhör Sveriges bästa 14-åringar i fotboll, handboll och innebandy. Det konstiga är att hon från början tyckte att sport var löjligt!
  - Jag växte upp i Burundi i Afrika, och där sysslar inte tjejer med sport. Hade jag bott kvar där hade jag aldrig börjat med idrott, berättar Elissy.

 • Serie: Unga idrottstjejer

  Madeleine Bornestig  är 15 år och bor i Sunne. Redan som 8-åring tog hon mod till sig och började med en sport som få tjejer vågar sig på. Ishockey! Det visade sig också att Madeleine var den enda flickan i hela klubben.

 • Serie: Unga idrottstjejer

  Gropen är flera meter lång och fylld med riktigt kladdig lera. Motorcykeln fastnar nästan, men tar sig till slut igenom. Föraren är nästan täckt av gyttja.

  - Det är det som är det roligaste av allt. Ju skitigare man är desto bättre mår man, säger Amanda Elvin och skrattar.

 • Serie: Unga idrottstjejer

  Några få dagar varje år bestämmer sig Maja Eriksson för att ta det riktigt lugnt. Resten av tiden är det full action. Det här är en 12-åring som aldrig får nog av sport!

  – Hon kan gå upp mitt i natten för att träna, säger pappa Christer.

 • Serie: Unga idrottstjejer

  Ida Sandberg är 17 år och är nästan besatt av dans. Karlstadstjejen dansar minst 25 timmar i veckan, men verkar aldrig få nog!

  – Jag har dans i huvudet jämt! berättar Ida.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista