Brottsplats skolan

Skolan är landets största arbetsplats, men vad händer när den blir en brottsplats? P4 Värmland granskar hur samhället agerar mot mobbning, kränkningar och våld som förekommer i skolans värld.

  • Storfors

    Efter en anmälan gjord av en före detta elev har polisen inlett en förundersökning om misshandel och olaga hot och tvång. Men skolans nuvarande elever tillbakavisar anklagelserna.

  • När Andreas Darle gick i niondeklass på Kyrkhedens skola i Ekshärad blev han misshandlad av en annan elev. Det var kulmen av nio års trakasserier och efter misshandeln lät Andreas mamma inte honom gå tillbaka till skolan.

  • Det skiljer sig mellan hur olika skolor hanterar brott som begås i skolan. Vissa skolor anmäler allt som sker till polisen, medan andra väljer att göra interna utredningar istället. Det visar Sveriges Radios granskning av högstadieskolor i landet.

  • Skolan är en av samhällets mest brottsbelastade arenor, men de flesta brott som begås där får polisen aldrig veta om. Det menar Stefan Hellberg, brottsanalytiker och kriminolog vid polisen i Västra Götaland.

  • P4 Värmland granskar skolan

    Det finns ett stort mörkertal kring hur många skolbarn som utsätts för brott. Det visar P4:s granskning av skolan. När Tommy Waxell gick i sexan på Rudskolan i Karlstad blev han utsatt för misshandel och kränkningar av sina skolkamrater.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista