• Tionde och sista avsnittet av Världens bästa historiska radioprogram handlar om fru Sigrid Ekehielm, den rikaste kvinnan i Värmland under senare delen av 1600-talet. Hon hade även ett rykte om sig att vara sniken och girig, men hur var egentligen det med den saken?

  • Nu är det återigen dags för en värmländsk historielektion tillsammans med Förmiddagsradions expert Nils Ahlqvist. Idag handlar Världens bästa historiska radioprogram om den värmländska gränsen mot Norge under Andra världskriget.

  • Sjätte avsnittet av Världens bästa historiska radioprogram handlar om relationen mellan Selma Lagerlöf och Valborg Olander. Deras historia innehåller både heta kärleksbrev och svartsjukedrama.

  • Fjärde avsnittet av Världens bästa historiska radioprogram handlar om den värmländska primadonnan Zarah Leander. Under ledning av vår historiska ciceron Nils Ahlqvist tar vi reda på hur hennes karriär påverkades av vistelsen i Tyskland under andra världskriget.

  • Nu är det återigen dags för en värmländsk historielektion tillsammans med Förmiddagsradions expert Nils Ahlqvist. Idag handlar Världens bästa historiska radioprogram om Gustava Sandelin, en kvinna i Fryksdalen med ett dramatiskt livsöde.

  • Tja, iallafall med värmländska ögon sett. I första avsnittet berättar vår nya historieexpert Nils Ahlqvist om centerpartisten Karin Söder från Frykerud som var Sveriges första kvinnliga utrikesminister och den första kvinnan att bli partiledare för ett riksdagsparti.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista