Sunne

Karl Johan Adolfsson anklagas för jäv

Organisationen Centrum för rättvisa överklagar den översiktsplan som Sunne kommun lagt fram. Samtidigt anklagar man Karl Johan Adolfsson, kommunfullmäktiges ordförande, för jäv.

Som vi tidigare berättat innebär översiktsplanen att Bäckebrons sågverk får expandera på bekostnad av att paret Monika och Carl-Olov Fredriksson kan tvingas att lämna sitt hus.

I överklagan till förvaltningsrätten hävdar Centrum för rättvisa att kommunfullmäktiges ordförande, Karl-Johan Adolfsson, som varit med och tagit beslutet, är jävig.
Detta eftersom han mellan 2008 och 2010 satt som ordförande och ledamot i sågverkets styrelse, samtidigt som han var med och tog fram översiktsplanen och beslutade att anta den.

I sin överklagan skriver Centrum för rättvisa också att planen inte är tillräckligt tydlig och att den inte tar till vara enskildas intressen tillräckligt mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista