Arvika

Polis avhyste festivalungdomar

1:10 min

Ett 20-tal personer fick under fredagen avhysas från ängen bakom travbanan i Arvika. Ungdomarna hade samlats för att hålla en alternativ Arvikafestival, men eftersom det är kommunens mark fick dom inte campa där mer än ett dygn.

Ungdomarna hade samlats på ängen bakom travbanan för att hylla Arvikafestivalen, som lades ner för två somrar sedan. Det var omkring 20 personer som slagit läger med tolv tält runt en eldplats. De flesta kom redan i onsdags eller torsdags, men den första var på plats redan förra veckan.

Många kom från Arvika och resten av Värmland, men det fanns även gäster från Göteborg, Småland och Södermanland.

Enligt polisen avhystes ungdomarna eftersom de slagit läger på kommunens mark, där de inte ha rätt att sova mer än en natt.

– Vi tycker att det är väldigt tråkigt att vi inte ska kunna få campa på den gamla campingen bara för att festivalen inte längre finns kvar, skriver en av camparna i ett mail till P4 Värmland.

Ifjol ställde Arvika kommun upp med bajamajor och vatten. Men inte i år. Istället hänvisade man festivalentusiasterna till Ingestrands camping.

-- Men det är en familjecamping. Hur skulle det se ut om vi arrangerade en minifestival där? menar en av camparna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista