Stor besvikelse efter avhysning

1:20 min

Det var inte kommunens mening att avhysa de festivalentusiaster som campade till minnet av Arvikafestivalen, det säger biträdande kommundirektör Anna Wikstrand, trots att de var hon själv som ringde polisen.

I fjol ställde Arvika kommun upp med bajamajer, vatten och sopkontainrar. Men i år nekade man entusiasterna tillstånd att campa. 

Den som fattade beslut om att avslå ansökningen om att få campa på festivalområdet var Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör. Hon uppger att det inte fanns sanitära möjligheter på området. Och skälet till att inte kommunen kunde ordna med det, var att man inte fått några uppgifter om hur många gäster som väntades. När festivalentusiasterna trotsade beslutet, ringde hon polisen, men meningen var aldrig att låta avhysa besökarna.
– Jag ringde polisen och berättade att det var en otillåten camping, att det inte fanns sanitära möjligheter där. Och sen bad jag polisen göra en bedömning. Sen har de tydligen gjort en bedömning att det skulle göras en avhysning.

Ola Lindgren är en besviken Arvika-hyllare.
– Jag trodde det skulle vara okej eftersom vi skötte oss så bra förra året, säger Ola.

Festivalentusiasterna planerar nu att öppna ett konto för insamling av medel till nästa sommars Arvikafestivalhyllning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista