Redo för äventyrsrally till Marocko

5:45 min

Just nu är två värmlänningar på väg med bil från Arvika till Marocko och Saharaöknen. Det är Hampus Robertsson och Elin Lenneér, som gör resan för att samla in pengar till SOS Barnbyar, som de också ska besöka på plats.

– Det handlar om ressuget samtidigt som vi vill veta hur det egentligen fungerar. Man ser mycket bilder och reportage, men det är bra att se med egna ögon, säger Elin Lenneér om vad som lockar med äventyret.

Planen är att totalt färdas 1300 mil, genom öknar och bergskedjor och besöka två barnbyar, innan de åker tillbaka till Arvika. Det ideella projektet som kallas Äventyrsrally kan man följa på internet, och via SOS Barnbyars hemsida kan man skänka pengar till insamlingen. I skrivande stund har 89050 kr samlats in och de pengarna kommer oavkortat att gå till SOS Barnbyars verksamhet.

Hampus och Elin har gjort en insamlingsresa tidigare. 2014 körde de från Arvika till fadderbyn i Ulan Bator i Mongoliet. Då besökte de fyra barnbyar i Uzbekistan, Kirgizistan, Kazakstan och Mongoliet, och samlade i hop totalt 52 000 kronor till SOS Barnbyar.  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista