Före detta polisen Berndt Ragnstrand utanför det som en gång var strippklubben Moonlight på Åsbogatan i Borås.
1 av 3
Idag är det en servicebutik i lokalen men 1979 låg strippklubben Moonlight här, berättar före detta polisen Berndt Ragnstrand. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
Jan Fridell, före detta utredare vid våldsroteln i Borås, framför en klippbok med tidningsartiklar från sin karriär.
2 av 3
Jan Fridell, före detta utredare vid våldsroteln i Borås, har sparat tidningsurklippen från tillslaget mot bordellen. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
Tidningsurklipp om tillslaget mot strippklubben Moonlight i Borås 1979.
3 av 3
Västgöta-Demokraten skrev om polisens tillslag mot strippklubben. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
DOKUMENTÄR

Strippklubben Moonlight var förtäckt bordell

14 min

Samlag på scen, strippdans och bordeller. Följ med till 1970-talets Borås och polisens razzia mot porrklubben Moonlight på Åsbogatan.

Under den fria sexualitetens 70-tal demonstrerades det mot porren i Borås. Inte mindre än fyra strippklubbar fanns i stan då.

Det gick även rykten om att vissa av klubbarna egentligen var förtäckta bordeller och polisen kritiserades för att inte ta problemen på allvar.

Hör P4 Sjuhärads dokumentär om undercoveroperationen och razzian mot klubben Moonlight vars kunder bestod av både politiker och präster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".