Borås

Höjda röster för utsatta flyktingar

1:22 min

Under lördagen hålls det en manifestation på Stora torget i Borås. Det är Asylrörelsen Borås som i och med detta dragit igång sin kampanj Rätt att stanna.

– Den behövs eftersom situationen för flyktingar, papperslösa och gömda i Sverige inte har förbättrats dom senaste åren, utan snarare tvärtom, säger Stefan Berg som är ordförande i Rättvisepartiet Socialisterna Göteborg.

Asylrörelsen Borås är ett nätverk bestående av Afghanska kulturföreningen, Iranska flyktingars riksförbund, Romani kulturförening och Rättvisepartiet socialisterna. Idén till kampanjen Rätt att stanna, föddes i samband med utvisningen av ett flertal afghanska flyktingar från flyktingförvaret i Kållered för knappt två månader sedan.

– Den här kampanjen, Rätt att stanna har fått gehör på andra orter också. I Stockholm och Boden kommer det att vara manifestationer nästa helg, på precis samma tema, säger Stefan Berg.

Lisa Hedström Arvidsson
lisa.hedstrom_arvidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista